1308 OSMANELİ BELEDİYE SPOR VE BİLECİK SPOR’DAN DOSTLUK KAHVALTISI

22228134_1929804127236121_3997717834820253262_n

I. Amatör Lig sezonunun başlamasıyla 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Bilecik Spor dostluk kahvaltısında bir araya geldi.

Son iki yıldır 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Bilecik Spor maçlarında yaşanan talihsiz olayların bir daha yaşanmaması için 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Bilecik Spor yönetimi ile taraftar grupları kahvaltıda bir araya geldi. Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Belediye Başkanımız YMM Münür Şahin, 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulüp Başkanı Hayati Kaba, Bilecik Spor Kulübü Başkanı Harun Dilek, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar katıldı.

Kahvaltı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanımız YMM Münür Şahin, sporun kardeşlik ve dostluk olduğunun önemine değinerek, “Bu anlamda da Bilecik Spor’u çok önemsiyoruz. Çünkü Bilecik Spor bizim ilimizin takımı. Kendi takımımızı da özellikle üst liglere ve milli takımlara sporcu yetiştirme anlamında bir alt yapı takımı olarak görüyoruz. Bu şekilde de 17 branşta spora devam ediyoruz. Ben bu kardeşlik, dostluk havasının tribünlere yansıyacağına inanıyorum. Aslında geçmiş dönemlere baktığımız zaman Bilecik ile Osmaneli arasında hiçbir zaman böyle tribün olayları olmuyordu. Birkaç kişiden kaynaklanan tatsızlıklar yaşadık. Biz bundan sonrası için oynayacağımız maçların daha centilmence ve centilmenliğin bir örneği olarak geçmesini istiyoruz. Bilecik Spor’u zaten her anlamda destekliyoruz” dedi.

Bilecik Spor Kulüp Başkanı Harun Dilek ise, “Biz bir il olarak hep beraber kardeşiz, arkadaşız, dostuz. Bu dostluğumuzun her zaman devam etmesini istiyoruz. Arada 3-4 tane çocuğun gazına gelip bu olayların yaşanmasını bir daha istemiyoruz. Onun için bugün burada toplandık. İnşallah bundan sonraki maçlar da buradaki gibi centilmence geçer” dedi.

Son olarak konuşma yapan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ise, kahvaltı programına severek katıldığını belirterek, “Böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç var. Neticede bu bir spor. İzleyeceğiz, birlikte eğleneceğiz, birlikte hoşça vakit geçireceğiz. Ama nedense dönüyor dolaşıyor böyle bir elektrikli ortam çıkıyordu. Gereksiz yere bir gerginlik çıkıyor ortaya. Benim gördüğüm şu anki taraftar profilinden ziyade diğer 15-16 yaşındaki çocuklar daha hararetli. Sizler lütfen bu futbol müsabakaları esnasında onları biraz sakinleştirin. Düzgün bir maç olsa, olaylı bir maç olmasa, bir gerginlik olmasa biz oraya 20 polisle geleceğiz. Sporda kaybetmek de var, kazanmak da var. Birçok insan gerginliklerden dolayı maçlara gelmek istemiyorlar. Bunu bir eğlence haline dönüştürelim” dedi.

Düzenlenen kahvaltı programı, iki takım taraftarlarının birbirlerine atkı hediye etmelerinin ardından, çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.