BELEDİYEMİZDEN İLÇEMİZ OKULLARINA YANGIN TATBİKATI EĞİTİMİ

SAMSUNG CAMERA PICTURES

28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Osmaneli Belediyesi İtfaiye Teşkilatının ortak çalışması olarak ilçemiz Osmaneli’ndeki okullarda öğrencilerimize yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Balaban, Osmangazi ve Osmaneli İlkokulu ayrıca Atatürk Ortaokulu’nda yapılan yangın tatbikatı eğitimlerine çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Yapılan bu tatbikat eğitimleri ile minik öğrencileri yangına karşı doğru davranış şekilleri geliştirme, yangının yapısı ve gelişimi, yangın yerindeki tehlikeler, yangını söndürme maddeleri ve onları kullanım teknikleri konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amaçlandı. Bunun yanı sıra yangın güvenlik önlemleri, acil durum ekibi oluşturmaya dair organizasyon eğitimleri de öğrencilere verilerek, uygulamalı olarak da yangında arama-kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı ile ilgili etkinlikler yapıldı.

Yangın Söndürme Tatbikatlarında minik öğrencilere yangının tanımı, yangın söndürme cihazı kullanım teknikleri ve yangına müdahale teknikleri eğitimi de verilerek, yangın anında doğru davranış ve müdahale yöntemleri kazandırılarak eğitim sonlandırıldı.

Önümüzdeki iki gün boyunca da ilçemizdeki farklı okullarda devam edecek olan yangın tatbikatı eğitimleriyle yangın konusunda Osmaneli’ndeki bütün öğrencilerimiz bilinçlendirilmiş olacak.