CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

22853203_1938033676413166_4326547101152488972_n

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıl dönümü ilçemizde büyük bir coşku ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 13.00’da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına protokolün çelenk sunumuyla başladı. Osmaneli Belediye Başkanlığının ve Osmaneli Kaymakamlığının çelenginin sunumundan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı, Osmaneli İlçe Stadyumunda; ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.  Tören, İlçe Kaymakamımız Edip Çakıcı ve Belediye Başkanımız Münür Şahin’in vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlamalarıyla başladı. Törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı; “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıl dönümünü ülkemizin her köşesinde olduğu gibi büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kurup, bizlere bu mukaddes emaneti miras bırakanları, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin ilanı, sadece bir rejim değişikliğinden ibaret değildir, aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi, bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları, tebaa olmaktan çıkarıp yurttaş olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani millete vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerim ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve 15 Temmuz 2016 günü kanlarını bu toprağa dökmüş, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Tören, öğrencilerin çeşitli spor gösterileri, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, İlçe Kaymakamımız Edip Çakıcı ve Belediye Başkanımız Münür Şahin tarafından ödüllerin verilmesinin ardından, öğrencilerin yaptığı resmi geçit ile sona erdi.