EMPERYALİZME DERSİNİ VERDİĞİMİZ “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ” KUTLU OLSUN

30 Ağustos

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya Savaşı’ndaki yenilgisini belirleyen Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918) ile Anadolu ve Trakya her türlü işgale açık bir duruma geldi. Mondros Ateşkes Antlaşması hükümleri galip devletlere gerekli gördükleri her yeri işgal etme hakkı tanıyordu.
Mondros Ateşkes antlaşmasının hemen ardından işgaller başladı.

Boğazlar, İngilizlerin kontrolüne geçti. İngilizler Çanakkale, Musul, Batum, Antep, Konya, Maraş, Samsun, Bilecik, Merzifon, Urla ve Kars’ı işgal ettiler. Fransızlar ise; Trakya’daki demiryolunun önemli istasyonlarını, Dörtyol, Mersin, Adana ve Afyon istasyonunu işgal ettiler. İngilizler tarafından işgal edilen, Güneydoğu’daki bazı iller daha sonradan Fransızlara terk edilmiştir. İtalyanlar ise Antalya, Kuşadası, Bodrum, Fethiye ve Marmaris’i işgal ettiler. Konya ve Akşehir’e de asker yolladılar. Mondros Mütarekesi’nin Doğu Anadolu’da 6 vilayetin Ermenilere bırakılacağına ilişkin maddesi Ermenileri harekete geçirdi. Ermeniler kurdukları alaylarla Doğu Anadolu’da yayılmaya ve bölgedeki Türklere zulüm ve baskı yapmaya başladılar. Kozan, Osmaniye, Mersin ve Adana’ya Fransızlarla birlikte Ermeni çetecileri de geldi.

Yunanlılar kendilerine vaat edilen Ege Bölgesi’ni ele geçirmek üzere, İngiliz, Amerikan ve Fransız savaş gemilerinin koruması altında, 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgale başladılar. İzmir’in işgaline tepki olarak gazeteci Hasan Tahsin tarafından düşmana atılan ilk kurşun, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olmuştur. Daha sonra Yunanlılar 3 koldan Ege Bölgesi’ni işgal etmeye devam ettiler. Anadolu hızla işgal ediliyor, Türk halkı çok kötü günler geçiriyordu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’a ayak basmasıyla başlayan ve silah arkadaşları ile birlikte başlattıkları, halkın kahramanca destek verdiği kurtuluş mücadelesi ve kurtuluş savaşı başladı. 1.ve 2. İnönü, Sakarya savaşları zaferle sonuçlanmış, işgalci ülkeler durdurulmuş ve sonrası artık tüm düşman ülkelerin ülkemizden çıkarılması için büyük taarruz zamanı gelmişti.

Mustafa Kemal Atatürk, bugün 92. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922’deki Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatıyordu:

“Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.”

Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü ulusal bayram olarak her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı sonrası emperyalist ülkeler topraklarımızı terk etmek zorunda kalmışlardır. Atatürk ve silah arkadaşlarının çizdiği Misak-ı Milli sınırlarımız Lozan Antlaşması ile korunamamış olsa da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve hiç bir Türk çocuğu bu topraklardan vazgeçmemiştir. Atatürk sağlığında Hatay’ı Lozan anlaşması sonrası Türk topraklarına katmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hep hayal ettiği Misak-ı Milli sınırlarına ulaşmayı gerçekleştiremeden hayata gözlerini yummuştur.

Bugün Suriye’de, Irak’ta Türkiye’nin ne işi var diyenler bundan 100 yıl önce bu toprakların birer Türk yurdu olduğunu unutmamalıdır. Sorulması gereken bir şey varsa ABD, Almanya, Rusya, Fransa, İngiltere ve tüm batı ülkelerinin bu topraklarda niye var olduklarıdır. Doğuda, Güneydoğuda hava alanlarımızın, büyük barajlarımızın karşısında Suriye’de, Irak’ta ABD’nin niye askeri üst kurduğu her Türk halkının sorması gereken sorudur.

Bugün İslam aleminin, Türk Dünyasının, ezilen halkların üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Türkiye’nin üzerinde oynanan hain oyunların farkındayız. 1918’de Mondros, 1920’de Sevr ile Türkiye’yi paylaşmaya çalışan emperyalistlere karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk halkı kahramanca savaşarak dersini verdi. 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla düşmanı denize döken ve emperyalizmi yenilgiye uğratan Türkiye bugün de düşmanlarına aynı dersi veriyor. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde hızla yükselen Büyük Güç Türkiye dostlara güven, düşmanlarımıza ise korku vermektedir.

“1075 yılından günümüze kesintisiz TÜRK kenti olan Osmaneli” her zaman devletinin, bayrağının, vatanının, milletinin yanında yerini almaktadır. 1980 öncesinde, 15 Temmuz’da gerekeni yapan Osmaneli halkı, haçlı seferleri sırasında haçlılara bu topraklara sokmamış, Kurtuluş Savaşında da emperyalistlere direnmiş ve bu topraklara işgalcilerin girmesine müsaade etmemiştir.

Kurduğu 16 Türk devleti ile dünyada hep lider ülke olan biz Türkler, 17. Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti ile yine dünyada Lider Ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.”

Saygı ve Sevgilerimle

YMM Münür ŞAHİN

Osmaneli Belediye Başkanı

lipomatik - gülüş tasarımı fiyatları - tüp mide ameliyatı fiyatları - gastric sleeve turkey - liposuction cost turkey