“KUDÜS, ABD VE İSRAİL’İN OLDU BİTTİ’LERİYLE KADERİ ÇİZİLECEK KENT DEĞİLDİR” | Osmaneli Belediyesi

“KUDÜS, ABD VE İSRAİL’İN OLDU BİTTİ’LERİYLE KADERİ ÇİZİLECEK KENT DEĞİLDİR”

24312733_1138528089615900_1587115794156099581_n

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, ABD’nin hadsiz Kudüs kararı için bir köşe yazısı ve tepki çağrısı yayınladı. Başkanımız yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Emperyalistlerin oyunları bitmiyor. İslam alemini bölme çalışmaları, kardeş kavgalarıyla müslümanların yok edilmeye çalışılması, bilinçli yaratılan mezhep kavgaları, işgaller, yaratılan terör örgütleri. Sonuç zayıflatılmış, güçsüzleştirilmiş İslam dünyası. İnşallah ABD ve İsrail’in Kudüs konusundaki bu çıkışları Müslümanların tehlikeyi görüp birleşmelerine sebep olur.

Kudüs, barındırdığı dini değerlerle üç din (İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik) için ortak kutsal öneme sahip olduğu merkezdir. Harita üzerinde Filistin ve İsrail’in orta noktasında yer alan Kudüs, 800 bin kişilik nüfusa sahiptir. İçerisinde Mescid-i Aksa, Ağlama Duvarı, Kubbet-Us-Sahra gibi dini öneme sahip yerler bulunmaktadır.

Kudüs’ün tarihi, milattan önce 2000’lere kadar uzanmaktadır. Tarihi boyunca iki kez yok olma kaderini tadan şehir, 23 işgale, 52 saldırıya tanıklık etmiştir. Hz. Muhammed S.A.V’in İslamiyet’in yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs’ten Miraç’a yükseldiği ve Mescid-i Aksa’nın burada inşa edildiği bilinmektedir. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa müslümanların ilk kıblesidir. İslamiyet anlamında Mescid-i Haram, Mescid-i Aksâ, Mescid-i Nebî, diğer mescit ve mabetlerden üstündür, faziletlidir.

İslam için önemli olduğu kadar Yahudi ve Hristiyan dinleri için de kabul gören bazı yapı taşları burada bulunmaktadır. Hz. İsa’nın bu şehirde çarmıha gerildiği rivayeti ve bu nedenle buranın hac noktası olarak kabul görmesi Hristiyanlar için, milattan önce 10. yüzyılda Kral Davud tarafından kentin ele geçirmesi ise Kudüs’ü Yahudiler için anlamlı kılmıştır.

İsrail, Doğu Kudüs’ü 1967 Altı Gün Savaşı sonrasında işgal etmiş ve ardından topraklarına katmıştı. Ancak bu durum uluslararası alanda tanınmıyor.
Filistinliler, Doğu Kudüs’ü, ileride kurulacak bağımsız bir Filistin Devleti’nin başkenti yapmak istiyor. İsrail ise bütün Kudüs’ü başkenti olarak görüyor.
Hamas, İsrail’in Kudüs’ü başkenti olarak ilan etmesi durumunda yeni bir intifada başlatma tehdidinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, canlı yayında tüm dünyanın merakla beklediği Kudüs kararını açıkladı. Trump, “Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı gelmişti” diyerek Müslümanların kutsal beldesi Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdı.

İnşallah bu şer karar, İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde buluşmasına, bütünleşmesine başlangıç olur. İslam dünyasının son kalesi Türkiye ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, İslam alemini harekete geçirecek ve bu kararı ortadan kaldıracak girişimlere başlamıştır.

Tüm Osmaneli halkının, tüm Türkiye’nin, tüm İslam aleminin bu karara karşı çıkacağı ve ABD’nin, İsrail’in oldu bitti’lerine direneceğinin ve Kudüs’ün müslümanlar açısından istenilen konumuna dönüştürüleceğinden şüphemiz yoktur.

Bu şer karara Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli halkı olarak tepkimizi sonuna kadar gösteriyoruz. Tüm Osmaneli Halkını Cuma namazı sonrası Fatih Camii yanında Kudüs için birlik ve beraberliğimizi gösterip, ABD ve İsrail emperyalizmini protesto etmeye davet ediyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle

YMM Münür ŞAHİN