11822103_10153452802221698_591578709_o-1

Osmaneli İlçemizde, Belediyemiz bünyesinde, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenerek kurduğumuz; OBSEM (Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Araştırma Geliştirme ve Toplumsal Gelişim Merkezimiz) halkımızın ihtiyaç duyduğu tüm eğitim konularında faaliyette bulunabilen, Üniversite desteği ile beraber, zengin bir eğitici altyapısı bulunan bir eğitim merkezidir. Bugüne kadar merkezimizde 5.000 kişinin üzerinde kursiyer yetişmiştir. Girişimcilik, Afet eğitimleri, acil durumlar ile ilgili eğitimler en fazla tercih edilen eğitimler olmuştur. Eğitim faaliyetleri doğrultusunda OBSEM’ in vermiş olduğu sertifikalar, işverenler ve kursiyerler için tercih edilen bir durumdadır.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı, İşkur, Kosgeb, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Elginkan Vakfı gibi çok sayıda kurum ile protokoller yapılarak, ortaklaşa eğitim ve kültürel faaliyetler düzenlenmektedir. Bölgemizde bulunan İşletmelerden, OBSEM Merkezimize yoğun olarak Mesleki Eğitim talepleri gelmektedir. Özellikle yeni kurulan Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin tüm altyapı ve üst yapı ihtiyaçlarının temininde belediyemiz aktif rol oynadığı gibi, bu işletmelerden dolayı oluşan yeni iş gücünün oluşturulmasında, gençlerin eğitiminin önemi daha da artmıştır.

Öte yandan Sürekli Eğitim Merkezimiz birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atmaktadır. Ev hanımlarına yönelik açılan sabundan meyveler, mozaik, ahşap yakma, magnet, çocuk gelişimi gibi eğitimlerle bir yandan meslek edinirlerken diğer yandan aile bütçelerine katkıda bulunmaktadır.