Başkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı | Osmaneli Belediyesi

Başkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Aileden sonra çocuklarımızın eğitimi ve gençlerimizin hayata hazırlanmasında büyük bir özveri ile emek sarf eden öğretmenlerimiz, toplumumuzun kaderine yön veren bir mesleğin en önemli aktörleridir.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günü her yıl büyük bir coşku “Öğretmenler Günü” olarak kutlamakta, öğretmenlerimize verdiğimiz samimi değeri bir kez daha vurgulamaktayız. Aydınlık, büyük ve güçlü bir Türkiye’nin temelinde yer alan eğitim ve öğretim; yurdumuzun dört bir yanında özveri ile görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin emekleriyle yeni nesillere aktarılmaktadır. Milli ve manevi değerlerimizi, gelişen ve değişen dünyanın hızla üretilen bilim ve teknolojisine ayak uydurmak, her alanda bir adım önde olmak için geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde bir ışık olarak öğretmenler bulunmaktadır.

Şüphesiz dünyanın her yerinde öğretmen saygı değerdir. Ama bizim medeniyetimizde, öğretmenin yeri çok daha kutsaldır. Hz. Peygamberimizin “İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman’a farzdır.” Hadis-i Şerifleri öğretmenlerin Allah’ın emrini yerine getirdikleri gibi, ilme aracılık ederek ne kadar kutlu bir vazife üslendiklerine de işaret etmektedir.

Nitekim Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Vecizesi nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir. Biz biliyoruz ki toplumun düşmanı cehalettir, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir.

İlçemizde görev yapan Sevgili öğretmenlerimiz!

Bizler her daim sizlerin yanında olacağız. Sizlerin sıkıntı ve sorunlarınızın çözüme kavuşturulması ve en iyi koşullarda hizmet verebilmeniz için çaba sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Kutlu bir vazifenin neferleri olan siz kıymetli öğretmenlerimize görevlerinizde başarılar diler, aileniz ile mutlu, huzurlu bir hayat geçirmenizi temenni ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

YMM MÜNÜR ŞAHİN

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI