BAŞKANIMIZIN VERGİ HAFTASI İLE İLGİLİ MESAJI

12745559_10153952918264530_4214621263824107207_n

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Vergi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda Başkanımız şu ifadelere yer verdi:

“Vergi ekonomik güç olma yolunda en önemli etkendir.Türkiye bütçesi gelirlerinin büyük bölümü vergi gelirlerinden oluşmaktadır.Vergi idaresi bir taraftan mükellef odaklı bir hizmet anlayışı sergilerken diğer taraftan da vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, rekabet eşitliğinin sağlanması ve vergilendirilmemiş kazançların önüne geçilmesi için gerekli yaygın ve yoğun denetimlere öncelik vermektedir. Bu konuda meslek mensupları (YMM ve SMMM’ler) vergi idaresiyle büyük bir çaba göstermektedirler.

Vergi gelirleri arttıkça Türkiye ekonomisi de güçlenmektedir.Son yıllarda Türkiye her alanda büyük güç olma yolunda hızla ilerliyor.2001 ve daha önceki yıllarda ülkemiz 70 Cent’e muhtaç, enflasyonun %100’lere ulaştığı, gelirlerin %50’sinden fazlasının faize gittiği, IMF’ye muhtaç, IMF reçetelerine göre ekonominin yönetildiği, en ufak bir siyasi krizde kurların, faizlerin fırladığı, dış politikalarda Nato, AB ülkeleri ve ABD gibi emperyalistlerin uydusu olmuş ve onlar ne derse uygulayan bir Türkiye vardı.Böyle bir ülkede hastahanelerde ve eczanelerde kuyruklar, tasarruf fonu, konut fonu kesintileriyle çalışanların ücretlerinin devletçe gaspedildiği bir ortam söz konusuydu.10660096_10153952918384530_4840981798759915939_n

Türkiye 2002 yılından itibaren Ak Parti iktidarı ile Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile ve tüm kadrolarıyla her alanda güçlendi. Bugünkü Türkiye IMF’ye borç veren, bütçesine göre diğer ülkelere en fazla yardım yapan, mazlumların, ezilenlerin, islam ülkelerinin yanında yer alan, ihracatıyla, sanayisiyle, savunma sanayinde atılımları ile eğitim, sağlık, tarım alanlarında reformları ile bölünmüş yolları, köprüleri, Marmararayı, Avrasya Tüneli, barajları, göletleri, havaalanları, limanları, tünelleri ve her alandaki gelişmeleri ile lider ülke haline geldi.Dış politikada ses getiren, bölgesinde konulara müdahil, Dünya 5’ten büyüktür diyebilen lidere sahip büyük Türkiye dosta güç, düşmana korku ve endişe veriyor.

Türkiye büyüyen ekonomisinde vergi gelirleri ile giderek daha da güçleniyor.Dünyada ekonomik krizler ülkeleri etkilerken Türkiye büyümeye devam ediyor.Vergi gelirlerinde kayıp ve kaçak azaldıkça ekonomimiz daha çok güçlenecek. Güçlenen Türkiye artık çevresinde olup bitene seyirci kalmıyor.Yakınımızda Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya ve daha birçok İslam ülkesinde terör ve emperyalist ülkelerin güçleri varken bazı zavallılar Türkiye bu ülkelere niye müdahil oluyor diyebiliyor.Daha 100 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nun toprakları olan bu coğrafyada sessiz kalmamız ve olanı biteni, emperyalistlerin paylaşımlarını kabul etmemiz isteniyor. Türkiye güçlü, hükümeti güçlü, lideri güçlü ve Türkiye bu gücünü mazlumlardan yana, ezilenlerden yana, İslam ülkelerinin lideri olma yolunda kullanıyor. Bundan rahatsız olanlar Kurtuluş Savaşı’ndaki ihanet şebekelerinden farklı değil. Şu anda da ülkesine ihanet eden en az % 15’lik bir satılmış var.Onlar için Ak Parti iktidardan gitsin, Lideri seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıpratılsın da ülkeye ne olursa olsun. Allah bu zihniyete sahip olanlara her seçimde dersini veriyor ama onlar uslanmazlar ve akıllanmazlar.

Vergi haftası nedeniyle vergi ve ekonomi ve de bunun sonucu olarak güç olmanın bağını kısaca açıklamaya çalıştım. 2001’den bu yana Bilecik ili genelinde vergi sıralamasında her zaman ilk 10’da, ilk 5’te yer alan bir mükellef ve meslek mensubu olarak da kendimde bu hakkı görüyorum. Vergi vermenin dürüstlük, hak, adalet ve de Allah korkusu, hesap günü hazırlığı olduğunu düşünüyorum.En büyük kul hakkı “80 MİLYONA YAKLAŞAN BÜYÜK TÜRKİYE’NİN HAKKI OLAN VERGİYİ VERMEMEKTİR”.

Saygı ve Sevgilerimle

YMM MÜNÜR ŞAHİN