MAHALLE İFTARLARIMIZIN İKİNCİSİNDE CAMİCEDİT MAHALLESİ HALKIMIZLA BULUŞTUK

13450775_1719543008262235_3304051560115263207_n

Belediyemizin her yıl Ramazan Ay’ında düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Mahalle iftarlarının ikincisinde Cami Cedit Mahallesi sakinleri ile bir araya geldik.

Osmaneli Belediyesinin bu yılki mahalle iftarlarının ikincisi için Cami Cedit Mahallesi sakinleri iftar sofralarımızda bir araya geldi. Mahalle halkımızla birlikte oruç açan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, “Ramazan ayı bizlere birçok şeyi hatırlatıyor. Bedenimiz saatlerce aç ve susuz kalıyor. Bu açlık ve susuzluk ihtiyaç sahibi olan insanların halini daha iyi anlamamızı sağlıyor” dedi.

Genç-yaşlı, zengin-fakir binlerce vatandaşımızın aynı sofrayı paylaştığı açık hava sokak iftarlarının ikincisi Cami Cedit Mahallesinde kuruldu. Mahalle halkının kaynaşmasına da vesile olan iftar yemeğinin ardından Başkanımız Münür ŞAHİN, Osmaneli’ndeki belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi ve soruları cevaplandırdı.

Osmaneli Belediyesinin her Ramazan Ay’ında gerçekleştirdiği ve geleneksel hale  getirdiği açık hava mahalle iftarları ile komşular bir araya gelerek birlik ve beraberlik tablosu oluşturuyor. Cami Cedit  Mahallesinde gerçekleştirilen iftara çok sayıda vatandaşımız katılırken Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN de iftar yemeğine katılarak halkımızla tek tek ilgilendi ve “Hayırlı Ramazanlar” temennisinde bulundu. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinin ardından konuşan Başkanımız Münür ŞAHİN, “Ramazan ayının, birlik ve beraberliğin sergilendiği en güzel ay olduğunu belirterek Ramazan’ın birlik ruhunu temsil ettiğini vurguladı. İlçemizde 5 farklı mahallede iftar programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkanımız, bu mübarek ayda genç-yaşlı, zengin-fakir hiçbir ayrım olmaksızın bir aile gibi aynı sofranın etrafında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Başkanımız, sözlerine şöyle devam etti. “Ramazan ayı bize birçok şeyi hatırlatıyor. Bedenimiz saatlerce aç ve susuz. Bu açlık ve susuzluk bize ihtiyaç sahibi olan insanların halini daha iyi anlamamızı sağlıyor. Bu duyguyla iftar sofrasına geliyoruz, suyumuzu, ekmeğimizi, yemeğimizi bölüşüyoruz. Bunu yapamayan toplumlar herhalde iflah olmaz diye düşünüyorum. Tasavvuf musikisi eşliğindeki mahalle iftarlarımıza her hafta bir mahallede buluşmak üzere devam edeceğiz” dedi. Mahalle İftarına Belediye Başkanı Münür Şahin’in yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Belediye personeli ve Cami Cedit  Mahallesi sakinleri kalabalık bir katılımla eşlik etti.