TURGAY BAŞYAYLA VE EKİBİNİ İLÇEMİZDE AĞIRLADIK

700226d13b56ab5f2f0330a17a7ee485_L

Show TV’nin ilgiyle takip edilen programı Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’nun çekimleri 5 Şubat Cuma günü ilçemizde yapıldı.

Televizyon ekranlarının en beğenilen yemek programları arasında yer alan Lezzet Yolculuğu’nun Osmaneli çekimlerinde, Geleneksel Osmaneli Evlerinin ve ilçemizin yöresel yemeklerinin tanıtımı ve sunumu yapıldı. İlçemizin öz kültürüne ait tarhana çorbası, nohutlu mantı, kapama, ayva ve kabak tatlısı, samsa tatlısı, cevizli lokum, zeytinyağlı yaprak sarma, cevizli peynirli erişte ve patlıcanlı kuzu güvecin sunumu yapıldı.924646

Ekran karşısında ise ilçemizin yöresel çorbası olan ovmaç çorbası, papaz yahnisi ve kışlık kuru yufka ve cevizden yapılan dible tatlısının yapımı gösterildi.

Geleneksel Osmaneli Evlerinin ve Tarihi Balaban Meydanının da gösteriminin yapıldığı programda 1308 Osmaneli Belediye Spor Halk Oyunları Ekibi de ilçemiz yöresine ait oyunlarını sergiledi.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ile kısa bir sohbet de gerçekleştire Turgay BAŞYAYLA ve ekibi ecdadımızın topraklarına gelmekten ve bu bölgenin çekimini yapmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ise ilçemize teşriflerinden dolayı, ilçemiz Osmaneli’nin Show TV ekranlarına taşınacağı için Turgay BAŞYAYLA ve ekibine teşekkür etti.

920707

Okunma Sayısı: 1.224