Yaz Spor Okullarımız Kış Sezonunda Da Devam Edecek

Çocuklarımızın, gençlerimizin sporla gelişimlerini sağlamak, birlikte hareket etme yeteneğini onlara kazandırmak, enerjilerini kendilerini ispatlayabilecekleri alanlarda spora yönelterek hayata daha güçlü bakmalarını ve sarılmalarını sağlamak için yaz spor okullarını isteyen öğrencilerimiz için kışın da devam ettireceğiz.

Bu yıl yaz spor okullarımızda yaklaşık 400 öğrencimize spor yapma olanağı sunmuştuk.1308 Osmaneli Belediye Sporumuzda bu eğitimleri alan sporcularımızın bir kısmı lisanslı sporcu olarak yer alıyor ve müsabakalara katılıyor. 15 Branşta faaliyet gösteren 1308 Osmaneli Belediye Spor’un amacı üst liglerde, milli takımlarda yer alabilecek sporcuları yetiştirmektir. Kısaca amatörce spor yapma olanağı sunduğumuz bir alt yapı takımımız var.Yine yetiştirdiğimiz sporcularımızın bazılarını da ilçemizin diğer güzide takımı ve her zaman destek olduğumuz Osmaneli Genclerbirliği Spor’a veriyoruz.

Sporda temel yaklaşımımız “ALT YAPISIZ BAŞARI GEÇİCİ BAŞARIDIR. O YÜZDEN ALT YAPI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”. Bu hedefimize uygun olarak alt yapıya büyük önem veriyor, cok değerli hocalarımızla çalışıyoruz. Bu sayede milli takımlara sporcular vermeye başladık. Bu her branş için ortak hedefimizdir.

Bilecik ve Bozüyük Sporda büyük başarılara imza atabilecek takımlarımızdır. Özellikle de futbolda bir zamanlar 2. ve 3.liglerde yer aldılar ve çok da başarılı oldular.Ancak alt yapıdan uzaklaşan dışarıdan hocalar bu iki güzide kulübümüzü bitirdi. Her gelen hoca alt yapı yerine dışarıya yönelerek sporcu transfer etti. İki kulübümüz de cok büyük bütçeleri bu yolda harcadılar. Sonrası ligden düşüldü, kulüpler borç içinde kaldı ve tekrar başa amatörlüğe dönüldü. Biz Osmaneli olarak Bilecik ve Bozüyük’e saygımızdan 2015-2016 sezonunda alt yapı takımımızla liglerde yer alıyoruz. Bal ligi ve sonrası öncelikle onlara yakışır.

Kış spor okullarımızın hangi branşlarda açılacağına hocalarımız, velilerimiz ve sportif koordinatörümüz Mehmet Mercan karar verecek. Milli Eğitim, Halk Eğitim, Üniversite ve Belediye işbirliği içerisinde çocuklarımıza, gençlerimize spor yapma olanaklarını sağlayacağız.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen gençlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz Belediyemiz sportif koordinatörü Mehmet Mercan ile iletişime geçebilirler.