Yerli Yabancı Birçok Akademisyen İlçemizi Ziyaret Etti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde ilimizde “Uluslarası Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Üç gün boyunca devam eden sempozyumun son günü il merkezimizin ve ilçelerimizin kültür gezilerine ayrıldı. Düzenlenen bu kültür gezisi kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalik BAKIR öncülüğünde çok sayıda yerli ve yabancı öğretim üyesi ilçemizin tarihi ve kültürel zenginliklerine ziyarette bulundu. Tarihi Balaban Meydanımız, Kanuni Sultan Süleyman Döneminden hatıra Rüstem Paşa Camimiz, hoşgörünün simgesi kilisemiz, 350-400 yıllık konaklarımız tarihimize ve ecdadımıza tanıklık ettiler. Tekke Seyir Tepesinde son bulan gezimizde akademisyenlerimiz düzenlenen geziden oldukça hoşnut olduklarını ifade etti. Özellikle Kazakistan’dan gelen misafirlerimiz Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu topraklara hayran olduklarını belirtti. Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ise misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “Sanayileşmiş Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefine ulaşmak için Osmaneli Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti.