01.HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN “KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT”BAŞLIYOR.KESİNLİKLE “MASKE,MESAFE,TEMİZLİK “KURALINA UYUYORUZ.

Dünyayı saran ve bir çok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan,yaşam şeklimizi değiştiren koronavirüs salgınında Türkiye çok iyi tedbirler alarak bu salgında en az kayıp veren,en az etkilenen ülkeler arasında yer aldı.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüleriyle sağlık alanında yapılan yatırımların bir sonucu olarak da vakalara çok hızlı bir şekilde müdahale edilerek koronavirüs süreci sınırlı kayıpla geçildi. Dünyanın takdirini kazanan bu mücadele Türkiye acısından sağlıkta büyük bir prestij oldu.

01.Hazirandan itibaren Türkiye ikinci aşamaya geçiyor ve “kontrollü sosyal hayat”başlıyor.Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımızın yayınladığı genelgelerle bir çok alanda yeniden sınırlı da olsa faaliyetler başlıyor.İlk aşamasını çok büyük bir başarı ile geçtiğimiz koronavirüsle mücadelede kurallara uyarak yeni aşamada da risk almadan yaşamımızı sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yarın başlayacak “kontrollü sosyal hayat”ile normalleşme yolunda ikinci aşamaya geçmiş olacağız.Özellikle “Maske,Mesafe,Temizlik” kurallarına hassasiyetle uyduğumuz da normalleşme sürecide hızlanacak.Ancak Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Koronavirüsten önce ve koronavirüsten sonra diye yaşamımız farklı bir şekle girecek.

Osmaneli olarak tüm paydaşlar olarak çok iyi mücadele verdik.Şu an çok iyi bir konuma geldiğimizi de hepimiz biliyoruz.Bu güzel ortamı ilçemizde sürdürebilmemiz yine kurallara eskiden olduğu gibi harfiyen uymakla olacak.Asla gevşemiyoruz.Birbirimizi sürekli uyarıyoruz.Zira birimizin yapacağı hata hepimizi etkileyecek.Sürekli ilanlarla ilçemizde olağanüstü bir durum havası yaratmak istemiyoruz.Sizlerden ricamız lütfen üç kurala kesinlikle uymamız.”Maske,Mesafe,Temizlik” artık yaşamımızda olmazsa olmazımız.

Tüm Osmaneli halkına birinci aşamada kurallara uyarak ilçemizde çok iyi bir sonuca imza attıkları için teşekkür ediyoruz.Osmaneli halkı 01 Hazirandan itibaren ikinci aşama olan “Kontrollü Sosyal Hayat” aşamasını da kurallara uyarak başarı ile geçecektir.Osmaneli de panik havasına gerek yok,Osmaneli halkı sorumluluklarının farkında olan alkışlanacak,takdir edilecek saygın insanlar topluluğudur.Yöneticiler olarak Osmaneli halkının bu duyarlılığına saygı duyuyor ve alkışlıyoruz.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin