1308 OSMANELİ BELEDİYE SPOR MARATON KOŞUCULARI İZMİR’DE İLÇEMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ

1840

1308 Osmaneli Belediye Spor baba-oğul maratoncuları, Efes Ultra Dağ Maratonunda ilçemizi en güzel şekilde temsil etti.

45 yaşındaki Cengiz TURGUT 24 yıldan beri Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yapılan maraton yarışlarına ferdi olarak katılıp o maratonlarda ilçemizi en güzel şekilde temsil etti. 19 yaşındaki oğlu Tarıkcan TURGUT’u da kendisi gibi maratoncu yetiştiren Cengiz TURGUT, birçok yarışa da oğlu ile birlikte katılıp, oğluyla koştu.

Osmanelili baba-oğul bu başarılı maratoncuları Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, 1308 Osmaneli Belediye Spor bünyesine dahil etti ve lisanslarını çıkarttırdı.

Baba-oğul bu iki maratoncu, hafta sonu İzmir Efes Selçuk’ta, Efes Ultra Dağ Maratonu tarafından düzenlenen koşu müsabakalarına katıldı.

Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışlara 1308 Osmaneli Belediye Spor maraton koşucusu Cengiz TURGUT, yaklaşık 150 rakibiyle beraber 55 km’deki zorlu koşuyu başarılı bir şekilde tamamladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 07:00’de denize sıfır noktasından başlayan koşu, dik çıkışlar, inişler ve zorlu aşamalarla birlikte 9 saat 45 dakika sürdü.

Bu 55 km’lik zorlu koşuyu tamamlamak için olağanüstü bir çaba sarfettiğini ifade eden Cengiz TURGUT, “inişli, çıkışlı sıfır noktasından 2230 metrelik mesafedeki 55 km’lik koşuyu başarılı bir şekilde tamamladık. İzmir’de ilçemizi güzel bir şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Bu sportif gayretlerimizde bizlere destek çıkan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cengiz TURGUT’un oğlu Tarıkcan TURGUT ise 20 km’lik maratonda efor sarfetti. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı koşu maratonunda 19 yaşındaki Tarıkcan TURGUT, 30 yaş altı kategoride maratonu 14. Sırada tamamladı. Bu başarının sahibi Tarıkcan TURGUT, “ilçemizi çeşitli platformlarda temsil etmek bizleri gururlandırıyor” şeklinde konuştu.