400 KONUTLUK OSMANELİ TOKİ PROJESİ İÇİN,İSTANBUL TOKİ OFİSİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Geçtiğimiz aylarda TC.Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bilecik İlini ziyareti sırasında Başkanımız Münür Şahin,İlçe Başkanımız Şaban Güdem tarafından Milletvekilimiz Selim Yağcı ile birlikte talep edilen yeni TOKİ Projemiz İstanbul TOKİ Proje Ofisi ve Osmaneli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce hızla yol alıyor.İl Başkanımız Serkan Yıldırım ve Milletvekilimiz Selim Yağcı Cevre ve Şehircilik Bakanlığımızda kabul edilen talebimizin bir an önce başlaması için yeni 400 Konutluk yeni Toki projemize destek veriyorlar.Bugün İstanbul Toki Proje Ofisiyle yapılan görüşmede, Eski TOKİ yanında 28 Ada ve 248 Parselde 41.496 m2 lik arsada ve Tapusu TOKİ’ye ait alanda,Osmaneli Konakları dış yüzü görünümünde,yatay mimaride (4 kat),prestijli 400 Adet konut ve yanında sosyal tesisler ve yaşam alanlarının yapılması projesi çalışmaları hızla ilerlediği konusunda mutabık kalındı.Projenin Gerekcesi: Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik Limanı YHT projesinin başlamış olması nedeniyle Osmaneli OSB ve Sanayi Parsellerine yoğun ilgi ve sanayicilerimizin almış olduğu sanayi alanları ve kurulacak tesisler düşünüldüğünde,2021-2024 yılları arasında ilçemizde en az 1.500 – 2.000 adet konuta ihtiyaç duyulacak.Konut ihtiyacının bir kısmı özel sektör tarafından yapılacak olsada,TOKİ ile birlikte yeri TOKİ ye ait olan alanda 400-500 Adet konuta hemen talep olacak.Satış ve talep sorunu yaşanmayacak olan bu proje için şirketlerle ve halkımızla büyük oranda görüşmeleri tamamladık.Ulaşım ve şehirle bütünleşme konusunda Belediye olarak her türlü desteği vereceği proje çok prestijli ve covid-19 nedeniylede tercih edilen bir tatil köyü havasında olacak.Eski çöp alanının fizibilite çalışmalarının tamamlanması ve bakanlığımız desteği ile bu alanın rehabilite edilip çok büyük bir park,orman ve spor alanına dönüşmesi ile çok farklı bir ortam oluşacak.YHT hattının projeye katacağı görünüm ise çok estetik bir görünüm yaratacak.Osmaneli de bugüne kadar eski ve merkez Toki de satışta,talepte sorun yaşanmaması projenin hemen satışını mümkün kılıyor.Son yaptığımız Merkez TOKİ de vatandaşlarımızın 141.000-191.000 Tl arasında satın aldığı evlerin bugün piyasa değeri 250.000-350.000 Tl oldu.Kiraları 750.-1.250 TL/Ay oldu.Yeni TOKİ projemiz Osmaneli için konut ihtiyacını azaltacak etki yapacak.Başkanımız Münür Şahin projemize destekleri için; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum,Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Başkanımız Serkan Yıldırım ve İlçe Başkanımız Şaban Güdem’e ve tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz dedi.