8 KASIM DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜNDE ODTÜ’DE OSMANELİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

14947966_1770177686571514_5611003155795337539_n

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle 7-8-9 Kasım tarihlerinde Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 8. Türkiye Şehircilik Kongresi düzenlendi. Düzenlenen kongreye Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN de iştirak etti.

8. Türkiye Şehircilik Kongresinde Prof. Dr. Ayşen AKPINAR’ın destekleri ile Doç. Dr. Elif KISAR KORKMAZ tarafından “Osmaneli Tasarım Atölyeleri Deneyimi” başlıklı Osmaneli sunumu gerçekleştirildi. Osmaneli’nin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde ise Yeni Zelanda’da düzenlenen uluslar arası bir sempozyumda Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru KARAHAN, Osmaneli konulu bir bildiri sundu.

23 Kasım 2016 tarihinde ise İngiltere- Londra’da düzenlenecek olan uluslar arası kongrede yine sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle Osmaneli ile ilgili bir sunum gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ayşen AKPINAR’ın destekleri ile Doç. Dr. Elif KISAR KORKMAZ tarafından yapılacak olan sunum uluslar arası alanda Osmaneli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Tüm bu çalışmalar ile Osmaneli, sadece Türkiye çapında değil uluslar arası alanda tanıtılmış olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Üniversiteler ile birlikte yürüttüğümüz, büyük yol katettiğimiz turizm atağında Osmaneli’nin sahip olduğu tüm değerler Türkiye’de ve Dünya’da kıymetli akademisyenler tarafından tanıtılıyor. Bu durum bizim ve ilçemiz için büyük bir gurur vesilesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.