AGİPTA’NIN 27. DÖNEM TÜRK GRUBU BAŞKANI HEMŞERİMİZ,KARDEŞİMİZ PROF. DR. NABİ AVCI

2-IMG_0531

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanlığına AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı seçildi.

Temel görevi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanı Avcı oldu. TBMM’de yapılan ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın hazır bulunduğu toplantıda, Nabi Avcı, oy birliğiyle AGİTPA Başkanı seçildi. Nabi Avcı, AGİTPA Türk Grubu üyelerine gösterdikleri teveccühten ötürü teşekkür ederek, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi.

AGİTPA; İspanya Parlamentosu’nun 1991 yılındaki davetiyle AGİT üyesi ülkelerin temsilcileri, AGİTPA’yı kurmak amacıyla Madrid’de bir araya gelmişti. Söz konusu toplantıda, AGİT Parlamenter Asamblesi’nın iç tüzüğü ve çalışma metotları belirlenmiş ve Parlamenter Asamble’nin ilk resmi toplantısı 1992 yılında Budapeşte’de gerçekleştirilmişti. AGİTPA Türk Grubu da 1992 yılında 8 üyeli olarak kuruldu. AGİTPA 56 AGİT katılımcısı ülkeden 323 milletvekilinden oluşuyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada Prof. Dr. Nabi Avcı’ başarılar dilerken Osmaneli’ye Bakanlıkları dönemindeki katkıları içinde teşekkür etti. Başkan değerli Hocamızın Osmaneli’ye hizmetlerini şöyle özetledi;
Osmaneli için çok büyük hizmetleri olan Milli Eğitim Bakanlığı döneminde;
1-Şehit Osman Er Imam Hatip Orta Okulu
2-Anadolu Teknik Meslek Lisesi(ÇPL)
3-Kız Öğrenci Yurdu
4-Balaban İlköğretim Okulu
5-Osmaneli ilçesinin Öğretmenler Açısından Zorunlu Hizmet Alanına alınması
6-Tüm okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesi ve Anadolu Lisesinin depreme dayanıklı hale getirilmesi.
7-Ana Okulu Projemizin Hazırlanması ve yakında ihaleye çıkması.
Projelerini birlik ve beraberlik içinde Osmaneli ilçemize Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Döneminde gerçekleştirmiştik.

Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Döneminde Osmaneli Turizm Alanında büyük yatırımları gerçekleştirdi;
1-Sokak  sağlıklaştırma projesi ile 30 adet Konak Restorasyonu (Proje 2018sonunda bitecek)
2-Vatandaşlarımıza ait 10 adet Konak için proje ve proje uygulama desteği
3-Aya Yorgi Kilisemizin Kültür Merkezi ve Müze olarak Restorasyonu (proje devam ediyor)
4-Osmaneli Belediyesi Resmi yayınları için bakanlık desteği
5-Osmaneli parke taş yol yapımlarına bakanlık desteği
Bakanı’mız Döneminde sağlanmıştır.

Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin; Değerli hemşerimiz, kardeşimiz ve her zaman Osmaneli ilçesinin destekçisi Prof. Dr. Nabi Avcı beye çok teşekkür ediyoruz. Osmaneli halkı ona minnettardır ve dualarıyla her zaman yanındadır, diyerek sözlerini sonlandırdı.