ANTALYA’DA”SAĞLIK,SPOR TURİZMİ KONGRE VE FUARI”NA KATILDIK

08-DSC_8016

Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı himayeleri ile 2.si düzenlenen Dünya’nın önde gelen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı Hestourex 2018 katıldık.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik ortak stand alanında BEBKA kalkınma ajansı destekleriyle TR41 bölgesi olarak bir arada yer alan fuara; Bilecik heyeti olarak Osmaneli Belediyesi, Bilecik Belediyesi ve BİDOS Bilecik Doğa Sporları Derneği olarak yer aldı.

165 Ülkeden 5 Binin üzerinde katılımcının bulunduğu fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Sn. Fikri ATAOĞLU, Antalya Valisi Münir KARALOĞLU ve TURSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz BAĞLIKAYA ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL standımızı ziyaret edip bilgi aldı.

Osmaneli’nin sağlık turizminde öncü olmaya aday gösterildiğine dikkati çeken Belediye Başkanımız Münür Şahin, “Sağlık turizmi için önemli bir yol aldık. Sağlık ve spor turizmine çok elverişli bir kentiz. Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisimiz 100 yatak kapasitesi ile mide, böbrek, safra kesesi, deri hastalıkları konusunda İstanbul Üniversitesinin onayladığı ve tavsiye ettiği önemli bir sağlık tesisimiz. Bu dönemde yapmış olduğumuz spor tesisleri ile Osmaneli spor turizminde de önemli bir başlangıç yaparak, geçtiğimiz yıl TTF LEFKE CUP U15 TURNUVASINI gerçekleştirdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Bolu Spor gibi üst seviye futbol takımlarını ilçemizde  ağırladık. Satranç turnuvasını iki kez ilçemizde gerçekleştirdik. Spor turizmine yönelik av turizmi de ayrıca ilçemizde mevcut.” dedi.

Sağlık ve spor turizmi anlamında heyecan duyduklarını, sağlık ve sporun bir arada olmasının önemli olduğunu belirtti. Sporla birlikte sağlığın kazandırılabileceğinin altını çizen Şahin, “Osmaneli dört mevsim spor ve organizasyonun yapılabileceği bir şehir. Spor turizminin başını futbol ve satranç turizmi çekiyor. Spor organizasyonlarının ilçemizde sayısını artırmamız lazım.” diye konuştu.

Başkan Şahin SAĞLIK,SPOR TURİZMİ KONGRE VE FUARI’nda Osmaneli Belediyesi’ni temsil eden Süleyman Çakar ve Hakan Kırdağ’a başarılı organizasyon için teşekkür etti. BEBKA yöneticilerine de teşekkür eden başkan, fuarlara Bebka destekleriyle katılmak, ilimizin, ilçemizin tanıtımını yapmak bize çok değer katıyor dedi.