BAŞBAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM OSMANELİ’Nİ UNUTMADI

26993458_1976200592596474_2021462812521001237_n

Bilecik Ak Parti 6. Olağan Kongresi için Bilecik’e gelen Başbakanımız Binali Yıldırım, Osmaneli’ne müjde verdi.

Kongre salonunda partililere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik’e yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Osmaneli’ni de unutmadı. Osmaneli’nin, Yüksek Hızlı Trenin Merkezi olacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Bir Cihan İmparatorluğunun kurulduğu bu topraklar, her türlü hizmeti hak ediyor” dedi.

Bakanlığı döneminde Osmaneli’ne defalarca Yüksek Hızlı Tren ve bölünmüş yol ile ilgili olarak gelen Başbakanımız Binali Yıldırım Bilecik Ak Parti 6.Olağan Genel Kurulunda Osmaneli’ni unutmadı. Osmanelili Ak Gençlerin Başbakana tezahüratlarına, “Osmaneli Yüksek Hızlı Trenin Merkezi Oluyor” diyerek karşılık verdi.

Bilindiği gibi Başbakanın Ulaştırma Bakanlığı döneminde İstanbul-Eskişehir-Ankara bölünmüş yolu ve İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren yatırımları gerçekleştirilmişti. Yeni yapılacak Osmaneli-Bursa-Bandırma ve sonrası İzmir’e kadar uzanacak Yüksek Hızlı Tren Hattı da Başbakanlığı döneminde gerçekleşecek. Gemlik Limanına da bağlanacak YHT hattı Osmaneli’ne ve Bilecik iline büyük değer katacak. İzmir, Bandırma, Bursa güzergahını takip edecek olan Yüksek Hızlı Tren hattı İstanbul’dan gelen hat ile Osmaneli ilçesinde birleşecek. Osmaneli ilçesi hem lojistik yönden, hem de yolcu yönünden bölgenin Yüksek Hızlı Tren Merkezi konumuna gelecek.