BAŞKANIMIZIN KADİR GECESİ MESAJI

19399049_1880488165501051_6633909702909289370_n

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, mübarek Ramazan Ay’ının son günlerine yaklaştığımızı belirten Başkanımız  Münür ŞAHİN; “21 Haziran Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, Yüce Allah’ın “bin aydan daha hayırlı” olduğunu müjdelediği, kulların Rabbine en yakın olduğu Kadir Gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir gecesini idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun yoksulların, mahrumların, mağdurların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselama eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken önemli bir ödevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor; Kadir Gecesinin manevi atmosferinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dualarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.