BELEDİYE BAŞKANLARI VALİ TAHİR BÜYÜKAKIN’IN ORGANİZASYONUNDA BİR ARAYA GELDİ

26992416_1977009805848886_7780501845998922224_n

Bilecik, İlçe ve Belde Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Tahir Büyükakın’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte Belediye Başkanımız YMM Münür Şahin katıldı.

Belediye Başkanımız YMM Münür Şahin, toplantı hakkında yaptığı değerlendirmede “Bilecik Valimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Türkiye gündemi ve Bilecik için değerlendirmeleri sonrası Belediye Başkanları düşüncelerini, hedeflerini, tecrübelerini ifade ederek bilgi paylaşımında bulundular.

Bilecik Valimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Bilecik’te kalıcı, ortak aklı ifade eden, kaynakların kullanımında israfı ortadan kaldıracak, il, ilçe ve beldelerle birlikte aynı hedeflere ulaşacak birliktelikleri oluşturmak için çalışmalara başlanılması gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. Ortak kararla Bilecik Vizyonunun tüm belediye başkanları ve ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte belirlenmesi kararlaştırıldı.

Bilecik Vizyonu için en büyük rolü belediye başkanları üstlenecek. Her belediye başkanı ilçelerinin güçlü  ve zayıf yönlerini ortaya koyarak, mevcut hedeflerini, gelecekte nasıl bir hedeflerinin olduğunu birbirleriyle paylaşarak ortak hedefe yönelecek. Sabır ve uzlaşı gerektiren bu çalışmalarda, hangi belediye hangi alanlara daha fazla önem verecek ortaya çıkacak. Sabancı Üniversitesi’nden değerli bir hocamızın Bilecik Vizyonu’nun hazırlanmasında Bilecik Valiliğimizce görevlendirilecek.

Bilecik ilinin hızlı gelişimi ve birden büyümesi için kabaca gündeme gelen projeler;

1-Üniversitemizin yeni bölümlerle, güzel bir tanıtımla, öğrencilere sunulacak yeni olanaklarla daha hızlı büyümesini temin etmek.Üniversitemizin büyümesi, öğrenci sayısının artması Bilecik’te büyük değişime sebep olacak. Eskişehir örneği bunun en güzel yanı. İlçelerdeki Meslek Yüksek Okulları da buna paralel olarak büyüyecek.
2-Yerli otomobil fabrikası için girişimlerde bulunarak Bilecik’te sanayi de birden yükselişe geçecek.
3-Tarım için Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Yenipazarı, Gölpazarı, Osmaneli bu hususta düşünülen alanlar. Osmaneli’nin Gıda Sanayi Bölgesi için yerinin hazır olması, hazineye ait alan, ulaşım kolaylığı ve Lojistik konumu ile daha avantajlı görünüyor.
4-Bozüyük için Lojistik Bölge olması, Eskişehir ile yakınlığı sanayideki büyük markalarının bulunması, hızlı gelişimi için avantaj sağlıyor.
5-Turizmde yatak kapasitesi hızlı bir şekilde arttırılacak. Turistlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda hizmet sektörü geliştirilecek. Bilecik’te Başbakanımızın işaret ettiği 1299 Ulu Çınar Projesi, Söğüt için özel proje, Osmaneli Konakları, Metris Tepe, Şeyh Edebali Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Yenipazar Kanyonu, Osmaneli İçmeler Tesisi, Pazaryeri Tabiat Parkı, Gölpazarı Köy Turizmi gibi turizm değerleri artırılacak.

Yukarıdaki konulara ilaveler sonraki toplantılarda gündeme gelecek. Bu toplantılar aylık olarak valimizin ve tüm belediye başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek” dedi.