BİLECİK İL GENEL MECLİS ÜYELERİMİZLE ÖZEL İDARE İLE BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ İŞBİRLİĞİ VE PROJELER İÇİN BİRARAYA GELDİK.

İl Genel Meclis Üyeleri Belediye Başkanımız Münür Şahin’i ziyaret etti.Çevre, Plan Bütçe ve Tarım Komisyonları Başkanı Erdinç Geske yaptığı açıklamada;”Çevre,Plan Bütçe ve Tarım Komisyonları olarak Osmanelimizin Başarılı Belediye başkanı Münir Şahin başkanımızı ziyaret ettik, ilgi alakalarından dolayı kendisine teşekkür ederiz”dedi.Belediye Başkanımız Münür Şahin komisyon başkanına ve üyelere ziyaretleri için teşekkür etti.Başkan Şahin;”Osmaneli’de özellikle kanatlı hayvancılık yetiştiriciliğinde Bilecik ilinde en büyük tesislere ve en çok kanatlı hayvan kapasitesine sahibiz.Artık doluluk derecesine ulaştık.2021 yılı sonuna kadar ilçemizden yer almış, öncelikle Osmaneli’de yerleşmiş olanlara ilgili yasalara uymak ve tesisin kurulacağı köy halkının onaylamadı kaydı ile yeni tesislere izin verilmeli.Mevcut tesislerinde; %30 olan inşaat kullanım oranı,bakanlığın onayı ile %70 lere çekilebilirse en azından mevcut tesislerin ilave tarım arazisine ihtiyaç duymadan daha verimli kapasiteye çekilmeleri sağlanmış olur.Mevcut tesislerin kendi alanlarını kullanarak bulundukları alanda büyümeleri ekonomiye katkılarını arttırır.Artık Osmaneli’de kanatlı hayvancılık için yeni yer almaya çalışanlara müsade edilmemeli.2021 yılı sonuna kadar,2020 ağustos ayına kadar yer almış olanlar,yatırıma başlamış veya onay almış olanlar yatırımlarını tamamlamalı. Artık ilçemiz kanatlı hayvancılık konusunda doluluğa ulaştı.Bundan sonrası mevcut tesislere de,ilçemize de zarar verir.Bu arada mevcut kanatlı hayvan yetiştirici kardeşlerimizin,her açıdan Osmaneli ilçemize büyük katkı sağladığını biliyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz.Onlarda yatırımlarını 2021 yılı sonuna kadar tamamlasınlar.Osmaneli Belediyesi Sanayi Parsellerini, mevcut OSB de davalar bittiği ve doluluk oranı a eriştiği ve yasal bir engel kalmadığı için devredebiliriz.Zaten sanayi Parselleri uygulamamız Mevcut OSB deki davalar nedeniyle ilçemizde tıkanan sanayinin önünü açmak için tarafımızca düzenlenmiş Türkiye de ilk örnekti.Sanayi Parselleri uygulamamızla birçok Tesisi ilçemize kazandırarak başarılı olduk. Tarım için elverişli olmayan OSB genişleme alanını sanayi parsellerine çevirerek hem ye sahiplerine gemde sanayicilerimize katkı sağladık.Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik-Bandırma Yüksek hızlı tren hattının ilçemizden geçmesiyle ilçemizde sanayi arsalarına yoğun talep var.Bu talepleri büyük oranda karşılıyoruz.Ancak teşviklerde OSB ne olan destekler nedeniyle bazı sanayicilerimiz mutlaka OSB tercih ediyor.Artık Osmaneli OSB de genişleme yasal olarak mümkün olduğundan ve davalar kalktığından Valiliğimizin “Sanayi Parsellerimizin OSB ne dönüşme talebini “Osmaneli Belediyesi olarak karşılayacağız.Sanayi parsellerimiz 60-120 TL arasında işlem görüyor.Yer almak isteyenler yine parsel sahiplerinden bu süreçte yer alabilir.Osmaneli Belediyesi Emlak Ofisi sanayicimize ve yer sahiplerine desteğini sürdürüyor.Sanayi Parsellerimizden yer alanlar isterlerse OSB ne dahil olup onun desteklerinden yararlanabilecekler veya kendi yerlerinde kalacaklar.Yer sahipleri açısından çok değerlenen yerlerini, bu süreçte satabilecekler veya sanayi parsellerini OSB si kamulaştırma bedelini ödeyerek devir alacak.Osmaneli Sanayileşme hedeflerine hızla ulaşırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla,Bakanlarımızın ,Valimiz Bilal Şentürk,Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Başkanımız Fikret Karabıyık ve siz değerli il genel Meclisi başkan ve üyelerinin desteği ile ulaşacak”dedi.