BİLECİK ORTAK AKIL TOPLANTISI İLK GÜNÜNDE GÖRÜŞLERİMİZİ İFADE ETTİK

01-IMG_7549

Bilecik hedeflerini ortaya koymak, il ve ilçeler arasında uyumla ortak hedeflere yönelmek ve bu suretle bilgi birkimlerimizi, hedeflerimizi Bilecikilinin ortak hedefleri olarak planlamak ve uygulamak fırsatını sağlayacak çalışma bugün başladı.

Osmaneli Belediyesi olarak Başkanımız Münür Şahin başkanlığında, Sağlık İşleri Müdürümüz Abdullah Tetik, Turizm ve basın sorumlumuz Süleyman Çakar’dan oluşan ekiple toplantıda yerimizi aldık ve görüşlerimizi bildirdik.

Bilecik Milletvekilimiz Halil Eldemir, Bilecik Valimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, İl Müdürlerimiz, Muhtarlar ve sivil toplum örgütleri yöneticileri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve MYO müdürlerimiz, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı, Sendikalar, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları vb tüm Bilecik STK ların katıldığı toplantıda güzel fikirler ortaya çıkıyor. BEBKA tarafından desteklenen ve Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu ve ekibinin yönettiği toplantı son derece verimli geçiyor.

Bugünkü toplantıda söz alan Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin; “Bilecik hedeflerini belirlemeden önce, Dünya’da önümüzdeki 10 yıl,20 yıl içinde nasıl gelişmeler olacak. Siyasi, ekonomik ne gelişmeler bekleniyor. Hangi sektörler, hangi teknolojiler öne çıkacak. Türkiye’nin 2023,2053,2071 hedefleri Lider Ülke Türkiye konseptini ortaya koyuyor. Biz Türkler olarak kurduğumuz 16 Türk devleti ile Dünyada her zaman lider ülke olduk.17.Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti ile Lider ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bölgemizde,  Dünyada sözü gecen, yol çizen, sözü dinlenen ülke olması, Birleşmiş Milletlerde Dünya 5.den büyüktür diyerek yeniden BM nin dizayn edilmesini öneren. Kudüs, Ortadoğu, İslam Ülkeleri vb ülkelerde oluşturulmaya çalışan emperyalist emellere engel olan güçlü bir Türkiye ve Güçlü bir lidere sahibiz.

2023 Yılında hedefimizi Dünyadaki ilk 10 ekonomiden biri olmak. Bilecik tüm bu gelişmelerden yola çıkarak, bunları analiz ederek güçlü ve zayıf yönlerini Bilecik şeyh Edebali Üniversitesi desteği ile ortaya koymaIıdır. Bilecik tüm il ve ilçelerin birlikte belirleyeceği hedeflerle geleceğe yürüyecek. Bu anlamda baktığımızda Bilecik için ortak aklın belirleyeceği hedeflere katkı sağlamak istiyorum.

1-YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK; İletişim günümüzde dünyanın her ülkesini, yaşam koşullarını, standartlarını herkesin bilmesini sağlayacak olanakları sağlıyor. Artık kentimizde yaşayan herkesin ilçesinde görmek istediği yaşam standartları gün geçtikçe yükseltiyor, beklentileri artıyor. Bu anlamda altyapı, park, bahçe, yaşam alanları, spor alanları ve tesisleri, yürüyüş parkurları, doğa yürüyüş parkurları, güvenlik, çevre, sağlık ve eğitim hizmetlerinin yeterliliği, sosyal aktiviteler(sinema, tiyatro, eğlence, yemek, otel vb.) ihtiyaçlar giderilmeli. Bilecik’te yaşamak Bilecik’liler için keyif vermeli.

2-EĞİTİM: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilecik için çok büyük bir değer. Yeni bölümler, okul sonrası iş olanaklarının arttırılması, üniversitenin ilin sorunlarında çok daha fazla etkin rol alması sağlanmalı. Teknik ve mesleki eğitime ağırlık verilmeli. MYO İl ve İlçelerimizde ihtiyac duyan bölümlere yönelmeli.
.
3-SANAYİ /SENDİKALAŞMA: Bursa ve Eskişehir illeriyle ortaklaşa sanayi alanları oluşturup birlikte sorumluluk alarak büyük ölçekli sanayiye yönelmek. Özellikle Bilecik – Yenişehir arasına planlanan OSB çok önem kazanıyor. Gıda OSB kurulması. Kümeleşme dikkate alınmalı seramik, mermercilik gibi.

4-TURİZM VE TANITIM : Turizmde bir çok değere sahip Bilecik’in tanıtıma ihtiyacı var.Şeyh Edebali, Dursun Fakıh, Ertuğrul Gazii, Camileri, Kiliseleri, Göletleri, Köprüleri, İçmeler şifalı suları, yürüyüş parkurları, eko turizm, konakları vb alanlarla büyük bir değer olabilir. Bilecik turizmde büyük değer olacak.

5-TARIM:Kücük arazi alanlarının birleştirilmesi. Hayvancılığın geliştirilmesi. Yeni ürünler, tıbbi ve aromatik bitkiler, seracılık, çiçekçilik gibi alanların geliştirilmesi. Pazar olanakların arttırılması.

Bilecik hedeflerini bu 5 ana başlıkta, hedefte belirlemek gerekir diyen Belediye Başkanımız böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği gecen herkese, özellikle de Pof Dr Oğuz Babüroğlu ve ekibine, BEBKA yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz dedi.