BİLECİK VALİMİZ BİLAL ŞENTÜRK OSMANELİ BELEDİYESİ SANAYİ PARSELLERİMİZDE KURULU TAYRAŞ AŞ İNŞAATINI ZİYARET ETTİ.

Osmaneli Belediyesi Sanayi Parsellerimizde kurulmakta olan Tayraş AŞ ni Bilecik Valimiz Bilal Şentürk,Belediye Başkanımız Münür Şahin,İlçe Başkanımız Şaban Güdem,İl Genel Meclisi Üyemiz Alper Karadağ ve şirket yöneticileri ile birlikte ziyaret etti.

Vali Bilal Şentürk, Tayraş ”Atık Yağ İleri Dönüşüm Rafineri”sinin Osmaneli ilçesinde devam eden inşaatında, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız ile birlikte incelemede bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’den bilgi aldı.Osmaneli’de sanayi alanında 2.000 kişiye istihdam yaratacak sanayi yatırımı sağlandığını ifade eden Valimiz,Osmaneli Belediyesi Sanayi Parsellerimizde yapılmakta olan Tayraş AŞ nin teknolojik bir yatırım olduğunu ve sıfır atık politikamızı destek olacağını söyledi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin;”Osmaneli’de doluluk oranına gelen OSB nin belediyemiz sanayi parsellerinin ilavesiyle yatırımcılar için çok cazip olacağını ve belediyemizinde OSB de yer almasıyla Osmaneli’de sanayicilere tahsis edilecek çok değerli arsaların sanayiciye kazandırılacağını”ifade etti.

Tayraş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin yaptığı acıklamada;”Osmaneli Belediyesi Sanayi Parsellerimizde 105.000 m2 alan üzerinde kurmakta olduğumuz Yatırımla Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu 250.000 ton madeni yağın,Türkiye de oluşan yıllık 260.000 ton atık yağdan bu tarz rafineri ile işlenerek karşılanabileceğini ve ülkeye döviz kazandırılacağız. Tesislerde 300 kişinin istihdam edileceğini.Tesisin 2020 yıl sonunda 1.etabının tamamlanacağını,tesislerde ileri teknolojinin kullanılacağını söyledi”.