BÖLGEMİZDE 1. TÜRKİYE’DE 12. OLAN MEZBAHANEMİZİN RUHSATI ALINDI

Yakın zaman önce Osmaneli’nde yeni yapılan son standartlara uygun mezbahanın inşaatı devam etmekteydi. Şimdi ise mezbahanın ruhsatı alındı ve bununla birlikte Osmaneli Belediyesi Kesimevi, donanımı ve içerdiği teçhizatları dolayısıyla bölgemizde 1. Türkiye’de 12. oldu.

Ruhsat işlemleri tamamlanan Osmaneli Belediyesi kesimevi, kurban bayramına hazırlanıyor.

Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Osmaneli Belediyesi Kesimevi ile ilgili yaptığı açıklamada : “ Eski mezbahamız standartlar dışında idi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun bir mezbaha yapmak için de Osmaneli Belediyesi’nin bütçesi yeterli değildi. Bizler de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde bakanlıktan teşvik ve yardımlar çıkartarak mezbahanın maliyetinin bir kısmını buradan sağlamış olduk. Bugün ruhsatını almış olduğumuz kesimevimiz, Türkiye’de yapılan AB standartlarına uygun 12. Kesimevidir. Kurban Bayramı öncesine çalışmasını sağladığımız mezbahamız, Osmaneli ilçemizin yanı sıra zaman zaman çevre ilçelerimize de hizmet verebilecek kapasitededir. Mezbahadaki amacımız kar yapmak değil, tamamen vatandaşlarımıza hizmettir. Yeni ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak yaptığımız modern kesimevimizin Osmaneli İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda emeklerini esirgemeyen gecesini gündüzüne katarak çalışan personellerimize teşekkür ederim” dedi.

Vizyon projeleri arasında yer alan AB Standartlarındaki modern mezbahamız Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan mezbahalar arasında Türkiye’de 12’nci Bölgemizde ise 1’nci sırada yer aldı. Mezbaha Ruhsatının alınması ile et üretim ve tüketim işletmelerinin en büyük sorunlarından birisi olan ruhsatlı hayvan kesim yeri arama sorunu sona erdi. Artık kendi esnafımız ve çevre il ve ilçelerdeki esnaflarımız, özellikle kendi bölgemizde yetişen hayvanları Modern belediye mezbahamızda hijyenik koşullarda ve Veteriner Hekim Kontrolünde kesme imkanı bulacaklardır. Belediye Başkanlığı tarafından alınan mezbaha ruhsatı ile bölgemizde Büyük Baş ve Küçük Baş Hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve et işleme ve pişirme işletmelerinin kurulmasını teşvik edecektir. Ayrıca hijyenik ve güvenilir şekilde kesimhaneden çıkacak etler, vatandaşların sofralarına ulaştırılması hedeflenmektedir.

3 dönüm arazi üzerine kurulan ve 8 saat çalışma süresi ile günde 80 Büyük Baş ve  120 küçük baş hayvan kesim kapasiteli mezbahamız tamamen krom kaplama duvarlar ve zeminden imal edilerek mezbahacılık sektöründe bir ilki başarmıştır. Mezbahamızda bulunan makine-alet ve ekipmanlar şöyledir:

Soğuk oda ve yükleme ikiz rayı (10 m),

Sığır kanama kancası (10 ad),

Sığır devirme kabini (1 ad),

El-yüz dezenfektan ünitesi (1 ad),

Karkas bölme testeresi (1 ad)