BŞEÜ – OMYO AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENİM İÇİN HAZIR. OSMANELİ BELEDİYESİ RESTERASYONU TAMAMLADI.

Osmaneli Belediyesi Gastronomi Turizmi konusunda çok önemsediği ve üç konağı tahsis ettiği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Okulu için devam eden resterasyonu tamamladı.Mutfak bölümü için gerekli ekipmanı Üniversitemizle birlikte tamamlayacak olan Belediyemiz Osmanlı Mutfağını oluşturuyor.Gastronomi Turizmi günümüzde özel bir ilgi görüyor.18 medeniyete ev sahipliği yapmış Osmaneli İlçemizde Osmanlı Yemeklerinin yanında Roma ve Selçuklu dönemi yemekleri de yer alacak.Özellikle Roma(İtalya) yemek çeşitleri ve makarna çeşitleri de yemeklerimiz içinde yer alacak.Osmanlı Yemeklerini bir kitapta oluşturarak tariflerini kayda geçirerek aşçılarımızın ve ev hanımlarının kullanımına sunacak.Osmaneli’nin en güzel konaklarından olan ve üç konaktan oluşan Kelemcioğlu(Ellezler) Konağı Osmaneli Belediyesince Restorasyonu tamamlanarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edildi.Öğrenciler için çok farklı ve tarihi ortamda öğrenim görmek bir ayrıcalık olacak.Geçen yıl öğrenime başlayan Aşcılık Bölümünde ikinci öğretiminde devreye girmesiyle öğrenci sayısını arttıracak.Öğrenciler için konaklama olanaklarınında konaklarda sunulduğu çok güzel bir ortamda eğitim tercihlerin artmasını sağlayacak.Özellikle TV Programlarında yemek konusu öncelikli olarak işleniyor.Konağımız ve mutfağımız bu programlarımızın vazgeçilmez mekanı olarak Osmaneli Turizmi açısından büyük katkı sağlayacak.