BURSA VE İNEGÖL’DEKİ YAĞMUR İLÇEMİZDE GÖKSU NEHRİNDE TAŞKINA SEBEP OLDU. TAŞKIN TARLALARDA ÜRÜNLERE ZARAR VERDİ.

İnegöl Yenişehir arasında bulunan barajın Uludağ’da yağmurla birlikte karın erimesi sonucunda Göksu vadisinde nehir yatağınıda aşarak taşkına sebeb oldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce verilen ‘sarı kod’ ile uyarısıyla beraber Bursa’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasından taşkın haberleri geldi. Uludağ’da eriyen kar sularına 2 gündür devam eden sağanak yağış da eklenince çiftlikler ve tarım arazileri sular altında kaldı .Bursa,İnegöl,Yenişehir’deki aşırı yağmur Osmaneli ilçemizde Göksu vadisinde tarlalarda hasara sebep oldu.Göksu Vadisinde vatandaşımızın gördüğü zarar mutlaka hükümetimizce yapılacak desteklerle giderilecektir.Burada sıkıntılı olan konu Göksu üzerinde İnegöl’deki barajın taşkın kapaklarının birden açılması.Diğer taraftan sel tehdidine karşı baraj sayısının arttırılması bu tür tehditleri önleyecek.Göksu üzerinde barajlara karşı çıkan sözde çevreciler,sel Sonrası gelip oluşan hasarı yerinde görsünler ve utansınlar.Tekrar Göksu Vadisi’ndeki selden zarar gören çiftçilerimize,arazi sahiplerine geçmiş olsun diliyoruz.