BURSA-YENİŞEHİR-OSMANELİ YHT HATTI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR

14183721_1737719356484014_6884216608256683681_n

Osmaneli’nden geçeceği kesinleşmiş olan Bursa- Yenişehir-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Hattı güzergahında detay çalışmalar da tamamlanıyor.

Göksu Vadisini izleyerek Belenalan köyü yol ayrımından eski İstanbul-Eskişehir (E5) yolunu takip ederek CP karşısından tünelle mezarlık üstünden Tekke Tepesi altından, Beşevlerin üst kısmından ve Osmaneli Meslek Yüksekokulu’nun alt tarafından, Sakarya Nehrini geçip Büyükyenice Köyünün alt tarafında İstanbul-Eskişehir YHT ile hattı birleşecek Bursa- Yenişehir-Osmaneli YHT hattı Osmaneli için büyük değer oluşturacak.

Geçmişi M.Ö. 8000 yıllarına dayanan ve İpek Yolu, Müslümanlar ve Gayrimüslimler için Hac yolu (İstanbul-Bağdat-Mekke ve İstanbul- Bağdat-Kudüs) üzerinde yer alan, Antikçağlardan kalan 3 değerli köprüye sahip Osmaneli, Sultan II. Abdülhamit döneminde de belirlenmiş olan güzergah üzerinden Bursa’ya sonrası İzmir’e ve Bursa’dan Gemlik limanına uzanacak stratejik bir konuma kavuşuyor.

Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Hattı, Bursa-Gemlik bağlantısı ile lojistik anlamda Osmaneli için büyük bir değer olacak. Bilecik-Osmaneli-Gölpazarı-Sakarya-Geyve-Pamukova tarım, sanayi ürünleri limana bu yolla ulaşacak. Ayrıca Bursa-İzmir hattı ile de İzmir limanlarına ve ticaret alanlarına da ulaşacak.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, bu gelişme ile ilgili yaptığı açıklamada; “Osmaneli’ne gelip Yüksek Hızlı Tren Hattı için bilgi alışverişinde bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde “Sanayileşmiş Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İktidar Partisi Belediye olmanın avantajlarını ilçemize bu dönemde layıkıyla yansıtmak için İlçe Başkanımız Yalçın KARACA, İl Başkanımız Fikret KARABIYIK, Bilecik Milletvekilimiz Halil ELDEMİR, Kaymakamımız Edip ÇAKICI, Valimiz Süleyman ELBAN, Belediye Meclis Üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte memleketimiz için çalışıyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 1.430