ÇALIŞAN TÜM GAZETECİLERİMİZİN,”ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ”NÜ KUTLUYORUZ.

Yerel yöneticiler olarak yapmış olduğumuz hizmetleri,projelerimizi halkımıza basın kanalı ile iletebiliyoruz. Kısaca basın bizleri halkımıza tanıtan,yaptıklarımızı onlara gösteren çok değer verdiğimiz iletişim aracıdır.Bu güzide görevi yerine getiren basın çalışanları başımızın tacıdır.

Toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek demokratik ülkelerin en belirgin göstergesidir.
Medya kuruluşlarının herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafında olup biteni insanımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir.

Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden kaçmayan bir toplum ancak özgür, şeffaf, hakkaniyetli medya organlarıyla mümkündür.
Bugün Türkiye basın özgürlüğü, en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya, internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır.

Gazetecilik sadece haber aktarmak değil aynı zamanda yorum yapmaktır;
Çalışan gazetecilerimizin rahat çalışma koşullarına sahip, emeğinin hakkını alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları en büyük dileğimizdir.
Bu düşüncelerle, başta ilçemizdeki, ilimizdeki ve tüm medya mensuplarımızın ve tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz.

Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı