“ÇİÇEK TİCARET”,NAZMİ VE FEVZİ ÇİÇEK KARDEŞLERİN ŞİRKETİDİR.ÇİÇEK TİCARET,ODÖKSAN AŞ NİN KURUCU ORTAĞIDIR. “OSMANELİ’YE SANAYİ GELSİN DİYE” VARLIKLARINI ŞİRKETE SERMAYE OLARAK YATIRAN İKİ DEĞERLİ KARDEŞE OSMANELİ HALKI OLARAK SAYGIMIZ,SEVGİMİZ SONSUZ

qq

Nazmi Çiçek ve Fevzi Çiçek E5 yolunun Osmaneli içinden gectiği dönemlerde,yola hitabeden bugünkü Gürhan Ticaretin alanında faaliyet gösteren büyük bir Lokantanın sahipleriydi.O dönemde özellikle kamyoncuların kuyruk oluşturduğu bir işletmeydi “ÇİÇEK LOKANTASI”.O günün şartlarında en az 15-20 kişinin çalıştığı bir Lokantaydı.Osmaneli’nin bugün bile faaliyet gösteren bir çok aşcı, Nazmi-Fevzi Çiçek Kardeşlerin yetiştrdikleri çıraklardı.

1970 li yılarda ODÖKSAN AŞ nin kurucu ortağı Mehmet Kozan ile çok yakın ilişkleri olan Nazmi ve Fevzi Çiçek Kardeşler bir gün Mehmet Kozan’ın Osmaneli de bir döküm fabrikası(Odöksan AŞ yi) kurma tekliflni düşünmek için süre isterler.O gün için Osmaneli’nin maddi durumu,özelliklede nakit acısından en iyi ailesi olan Nazmi-Fevzi Çiçek Kardeşler Osmaneli’nin gelişmesi,İlçemizin sanayi ile ilk kez tanışması,o dönemde en az 800-900 kişi çalıştıracak bir yatırım olması nedeniyle Mehmet Kozan’ın ortak olma teklifini kabul edereler.

ODÖKSAN AŞ nin kurucu ortağı olan NAZMİ-FEVZİ ÇİÇEK KARDEŞLER kuruluş sermayesininde % 35-40’lık kısmını karşılayarak Osmaneli’ye bu yatırımın gelmesine vesile olurlar.Büyük bir fedekarlıkla ortakları oldukları şirket 1979 li yıllara kadar 800-850 çalışan sayısına erişir.Şirketin giderek büyümesi,yeni yatırımlar ve sonrası patlak veren sendikal rekabetler ve çatışmalar,bunlarada yanlış yönetimler eklenince şirket el değiştirir.

Mehmet Kozan şirketteki hisselerinin tamamnı ELGİNKAN HOLDİNG’e satar.Sonrası şirket küçülme sürecine gider.Çok sayıda yönetici değişikliği olur.O dönemde çok hızlı olan işçi eylemleri,sendikal rekabetler Odöksan AŞ yide etkler.Şirket hızla kücülür ve nakit ihtiyacını sermaye artışları ile karşılamaya başlar.Elginkan Holding sermaye artışlarını yaparken bizim kurucu ortaklarımız Nazmi ve Fevzi Çiçek kardeşler sermaye arttırımlarına giremezler ve her gecen gün ortaklık payları azalır.Bugünlerde ise o hisseler sermaye artışlarına katılınmadığı iyice değer kaybetmiştir.

Sonuç:Nazmi ve Fevzi Çiçek Kardeşler Osmaneli’ye sanayi gelsin diye büyük fedakarlıklar yaparak ODÖKSAN AŞ’nin ilçemizde kurulmasını sağlarlar.O dönemde o parayla Osmaneli nin herhangi bir yerinden arsa almış olsalardı Osmaneli’nin en zengin kişileri olurlardı.Ama onlar parayı,serveti değil,OSMANELİ’nin sanayileşmesini,büyümesini,Osmaneli halkını düşündüler.

Bugün Fevzi Çiçek ağbimi ziyaret ederken duvara asılı resimlere baktım duygulandım.Allah Fevzi ağbiye uzun ömür versin.Nazmi amcamız da eski mezarlıkta kabir hayatında…Allah onlardan razı olsun,Allah Nazmi amcanın kabir hayatını cennetten bir mekan eylesin.Onlar Osmaneli halkının cıkarlarını kendi cıkarlarının cok üzerinde görürdüler.Bu günlerde ilçemize gelecek yatırımlar için,Belediyemizce parası ödenerek alınmak istenen arsaları için dava acarak yatırımlara engel olanlara,Nazmi ve Fevzi Çiçek kardeşler örnek olsun.

Saygı ve sevgilerimle
Ymm Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı