CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

03-img_7720

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 28 Ekim günü saat 13:00’te Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamımız Edip ÇAKICI, Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın KARACA, İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza GAZEL, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yalçın AVCI, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Osmaneli Kaymakamlığı ve Osmaneli Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılı, Osmaneli İlçe Stadyumunda ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Edip ÇAKICI; Türk milletinin tarihini, şanlı geçmişinden gelen mirasını, tarihin Türk milletine yüklemiş olduğu sorumlulukları unutmadığını vurgularken, insan haklarına saygı ve demokrasi temelinde yükselen Türkiye Cumhuriyetinin, 100. kuruluş yıldönümünde ekonomik kapasitesi ve yüksek demokrasi standartlarıyla dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini alacağını söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okurken, kutlamalar 1308 Osmaneli Belediye Spor halkoyunları ekibinin, güreş takımı ve taekvondo takımı öğrencilerinin gösterileriyle devam etti. Kutlamalar resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin, İlçe Kaymakamı Edip ÇAKICI ve Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN tarafından ödüllendirilmesiyle sona erdi.