DEĞERLİ SANATÇIMIZ MEHMET TEKİRDAĞ BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİ VE İLÇEMİZDE BULUNAN”BEREKET TANRISI”NIN TANITIMINI ÜSTLENDİ.

Senaryo yazarı,müzisyen,ressam hemşerimiz değerli sanatçımız Mehmet Tekirdağ sınıf arkadaşı Başkanımız Münür Şahin’i ziyaret ederek tarihi ve kültürel varlıklarımızı ve de özellikle “Bereket Tanrısı”heykelinin uluslararası sempozyum ve toplantılarda tanıtımı için destek vereceğini belirtti.Osmaneli ilçemizde her yıl tarihi varlıkları gün yüzüne çıkarmak İçin çalışmalar yürüten Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Hüseyin Sami Hocamız ve birlikte hareket ettiği akademisyenler ilçemize bir çok değeri kazandırdı.Çalışmalarda Mil Taşları, Adak Taşları,Mezar Taşları,Küpler,Anıt yapıtlar vb.bir çok eserin yanında çok değerli olduğu ifade edilen ve az rastlanılan “Bereket Tanrısı”heykeli de bulunarak Aya Yorgi Açık Hava Müzemize kazandırıldı.Yunan mitolojisinde bereket tanrısı olan Priapos, yerel bir Anadolu tanrısı olup özellikle de doğduğu yer olan Lapseki (Lampsakos, Çanakkale) şehrinin gurur kaynağı olmuştu.Osmaneli İlçemizde de Bereket Tanrısı heykelinin bulunması ve müzemize koruma kurulu kararı ile alınması ilçemize turizmde ayrı bir değer kattı.Bereket Tanrısı Antik Çağda erkeklik, cinsellik, güç, üreme ve doğurganlığın tanrısı olarak kabul edilmiştir. Priapus kültürü antik Yunan ve Roma döneminde, insanların tanrıdan cinsel ve fiziksel güç, iktidar, maddi bolluk ve bereket beklentileri ile yayılmıştır. Roma döneminde insanlar kötü şansa, kötülüğe ve kötü gözlere karşı koruyucu tılsım olarakda görünen Bereket Tanrı’sına Covid-19 sonrası ziyaretci akını oluşmaya başladı.Sanatçımız Mehmet Tekirdağ;”Aya Yorgi Kilisemiz Açık Hava Müzemizde yer alan tarihi ve kültürel varlıklarının ve özellikle Bereket Tanrı’sının çok büyük değer olduğunu ve özellikle yurt dışından bir çok ziyaretçiyi turisti ilçemize çekeceğini”söyledi.Fahri olarak bu eserlerin ve özelliklede Bereket Tanrı’sının tanıtımını üstleneceğini ifade etti.Başkanımız sanatçımıza destekleri için teşekkür etti.