ENGELLİLERE BİR GÜN DEĞİL,HER GÜN SAHİP CIKIYORUZ.

ENGELLİLERE BİR GÜN DEĞİL,HER GÜN SAHİP ÇIKIYORUZ.

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır.
Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir.

Bu aktiviteler genellikle gönüllülük esasına dayanmaktadır. 2002 den bu yana engelliler üzerine Hükümet desteği ile engelliler bir çok düzenleme yapılmış ve engellilerin yaşamı kolaylaştırılmıştır.

Osmaneli Belediyesi olarak engellilere her konuda destek olmaya devam ediyoruz.Engelliler için düzenlemekte olduğumuz ve tarihi çarşıda yaşamın içinde yer alacak “Osmaneli Belediyesi Rehabilitasyon Merkezimizi de” yakında hizmete alacağız.Engelliler derneğimizde bu merkezin içinde yer alacak.Milli eğitimle yapmış olduğumuz işbirlikleri ile engellilerin eğitimi konusuna da özen gösteriyoruz.Yapmış olduğumuz parklar,yaya kaldırımları,spor tesislerimiz engellilerin yararlanmasına uygun tesisler.

Osmaneli Belediyesi olarak engellilerin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz.Ancak engelli kardeşlerimizin sadece yılda bir kez hatırlanması ve bir organizasyonla bir araya getirilmesi,onlar üzerinden gösterişe yönelik davranılmasını da doğru bulmuyoruz.Osmaneli Belediyesi her konuda olduğu gibi engelliler üzerinden yaptığı faaliyetleri ve yatırımları büyük oranda gizli tutmakta ve onları rencide etmemeye özen göstermektedir.

Tüm engelli kardeşlerimizin engeller gününü kutlarken,yardımlaşma,iyilik konularında hadisi Şeriflerden örnekleri de sizlerle paylaşıyoruz:
“Müminler, birbirine karşı sevgi ve merhamette, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut huzursuz olur. Oranın tedavisi ile meşgul olurlar. Müslümanlar da böyle birbirine yardıma koşarlar”

Çevrendekilerle güzel komşuluk et ve kendin için sevdiğini, başkaları için de sev ki müslüman olasın.İyiliği sayarak değil saçarak yapmalıyız.
İslam âlimleri buyuruyor ki:
“Allahü teâlânın size nasıl muamele etmesini istiyorsanız, Onun kullarına öyle muamele ediniz.
İyiliği sayarak değil, saçarak yapınız.
Cömert verene değil, verdiğine sevinene denir.
Bütün kötülükler, hırlaşmalar almak üzerinedir. Bütün iyilikler, vermek üzerinedir.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin – Osmaneli Belediye Başkanı