ESKİŞEHİR KÜLTÜR VARLIKLARI KORUMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GELENEKSEL KONAKLARIMIZI İNCELEDİ

22851710_1936055416610992_988234687695275970_n

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Günüören Köyü Muhtarı Osman ÇAKIR, Kurul Müdürü Mehmet Süleyman EKŞİ ve kurul üyelerinin katıldığı heyetle öncelikle Günüören Köyündeki tarihi evleri inceledi. Konak sahipleri ile birlikte köy turizminde değerlendirilecek tarihi evlerde ve konaklarda yapılacak restorasyon projesi hakkında görüştüler.

Kurul üyelerinin büyük ilgisini çeken Günüören Konakları, Belediyemizin organizasyonunda turizme kazandırılacak. Günüören Muhtarı, Osmaneli Belediyesince satın alınarak restore edilecek konakların sahipleriyle görüşerek işlemleri hızlandıracak. Yine sahipleri tarafından restore edilecek konaklar için de Belediyemiz yardımcı olacak ve organize etme görevini üstlenecek.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN konu ile ilgili olarak, “Günüören Osmaneli arasındaki 4-5 km’lik tarihi yol, yakında kullanılır duruma getirilecek. Turizmde köy hayatını yaşamak isteyen turistler için gerekli yaşam merkezleri meydana getirilecek. Örnek bir köy modelini köylülerimizin de yardımıyla inşallah oluşturacağız.

Kurul üyeleri Osmaneli’nde restorasyon çalışmalarımızı yerinde inceleyerek bilgi aldılar. İlçemizde konakların restorasyonunun hızlı bir şekilde yapılmasından mutlu olduklarını dile getiren kurul üyeleri açık hava müzesi haline getirmeye çalıştığımız ve 13.10.2017 tarihinde restorasyonu ihale edilen kilise ve çevresini de incelediler” dedi.