GELECEĞİN AŞCILARI OSMANELİ’DE YETİŞİYOR. OSMANELİ MYO AŞCILIK BÖLÜMÜ UYGULAMA DERSLERİNİ PROF DR YUNUS SÖYLET İÇMELER TESİSLERİMİZDE YAPIYOR. | Osmaneli Belediyesi

GELECEĞİN AŞCILARI OSMANELİ’DE YETİŞİYOR.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü 2019-2020 öğretim dönemiyle birlikte ilk kez öğrenci alarak eğitime başladı.Çok önemsediğimiz MYO bu yıl öğrenci tercihleri ile tamamen doldu.yeni açılan bölümler büyük ilgi görürken özellikle “Aşçılık Bölümü” turizmde yükselen değer olan Osmaneli için farklı bir değer kattı.

Turizmde özellikle yöresel yemeklerin tercih edildiği Gastronomi Turizminde Aşçılık Bölümünde Türkiye’de bir marka olmayı planlıyoruz.Osmaneli Konaklar Bölgesinde üç konağımızı Aşçılık Bölümü için hazırlıyoruz.5 derslik ve mutfaktan oluşacak büyük bir bahceyi de içersine alan yatırmımız tamamlandığında öğrencilerimiz derslerini bu konakta yapacaklar.Tarihi “Lefke Çarşımız” bu proje ile canlanacak.Özellikle yapmakta olduğumuz mutfak bölgemiz içinde çok önemli bir değer olacak.

Aşçılık okulu yatırımlar tamamlanıncaya kadar uygulama eğitimlerini Osmaneli Belediyesi Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerinde yapacak.Bu haftaki derste öğrenciler kıyafetleriyle tesislerimize renk kattı.