GÜNÜÖREN KÖYÜMÜZÜN HIDRELLEZ KUTLAMALARINA KATILDIK.

Günüören Muhtarlığımızın düzenlediği geleneksel hıdrellez törenlerine Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman,İl Genel Meclis üyesi Zeki Kayadelen, İstanbul derneği, İstanbul Günüören Derneği Başkanı, Muhtarlar, Osmaneli Jandarma Komutanı, ilçe protokol üyeleri ve Günüören dışına göç etmiş kalabalık bir grup ve köy halkı katıldı.

Vali Bilal Şentürk’ün konuşması sonrası Günüören Köyünde yer alan tescilli konaklar gezildi.Ve özellikle Romalılar döneminden kalan köyün simgesi konağın Bilecik Valiliğinin sağlayacağı malzemelerle Osmaneli Belediyesi tarafından restore edilmesi kararlaştırıldı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Osmaneli Belediyesi restorasyon gurubu tarafından Bilecik Valiliğinden sağlanacak özellikle ahşap malzemelerle restorasyona hemen başlayabileceklerini ifade etti. Osmaneli-Günüören arasındaki tarihi yolun Özel idareden sağlanacak iş makineleriyle açılması durumunda köye turizm konusunda ziyaretçilerin gelmesi de mümkün olacak diyen başkan Şahin,Günüören Köyü turizmde yükselen değer olan Osmaneli için önemli bir merkez olacak dedi.