“HALKIMIZIN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNCE GELİR”

4-14192730_10154132615398141_2616857868575643078_n

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2015-2018” kapsamında Bilecik ilimize 1174 adet bisiklet verildi.

İlk olarak Mayıs 2015’te başlayan proje için şu ana kadar Bilecik iline toplam 2077 adet bisiklet verildi.

Bilecik Şeyh Edebali Stadyumu’nda proje kapsamında verilen bisikletler ve halk adına yapılan programa; Bilecik Valisi Süleyman ELBAN, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat CAN, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU, Osmaneli Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan ÖDÜBEK, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret KARABIYIK, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Dursun HAZER ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Bilecik Valisi Süleyman ELBAN, kilo artışlarının gelişmiş toplumlarda büyük sorun oluşturduğunu ve sağlıklı yaşamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirterek konuşmasında: “Özellikle son dönemlerde ülkelerin refah düzeylerinin artmasıyla, ulaşımdaki gelişmelerle, gıda miktarındaki artışlarla, gıda çeşitliliği ve gıdalardaki nitelik farklılaşmasıyla insanların aktiviteleri azalmaya başlamıştır. Teknolojik gelişmelerle, gıdaların artışıyla yiyecek miktarı ve alınan kalori miktarının fazla olmasıyla birlikte ciddi anlamda hareket azalması beraberinde kilo artışlarını getirmiştir. Kilo artış problemi özellikle gelişmiş toplumların ve dünyanın sorunu olmaya başlamıştır” dedi.

AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR ise Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de son yıllarda ciddi anlamda dönüşüm ve gelişim gösterdiğini, Türkiye için çok hayırlı ve Türk Halkının sağılığına daha da önem verilmesi adına güzel işler gerçekleştirdiğini ifade ederek: ”Bir taraftan hasta olan vatandaşlarımızın tedavisi, hastanelerimizin tek çatı altında toplanması bunun yanında da yeni sağlık yatırımlarıyla değişim ve dönüşüm devam edecek. Ama esas olan insanımızın hemşerilerimizin hasta olmadan hastalığa tedbir alması. İşte bu nedenle Sağlık Bakanlığımız son yıllarda bir taraftan obezite ile mücadele ederek diğer taraftan da fiziksel etkinliğin arttırılması kapsamında projeler üretiyor. Ben bu vesileyle bu projenin mimarı olan eski Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU’na ve şu andaki Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ Beyefendi’ye tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Ömer BALCI ise teknolojik gelişmelerle hareketsiz bireylerin sayısının arttığını ve sağlığı olumsuz etkilediğini belirtti. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık sorunu riski taşıdığını belirten Balcı, hareketli yaşamın önemine değindi.

Osmaneli ilçemizde ise Sakarya Nehri Kenarı’nda yeni yapılan Şehitler Parkımızda Sağlık Bakanlığı tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı 2015-2018” kapsamında Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Belediyemize verdiği 100 adet bisikleti, Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ve Belediye Meclis Üyemiz Yalçın YAĞIZ teslim aldı.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Sağlık Bakanlığı’nın bu projesi için yaptığı açıklamada: “Sağlık Bakanlığı tarafından verilen İl Sağlık Müdürlüğümüzce teslim edilen bisikletler için Bilecik Valisi Süleyman ELBAN’A ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR’E teşekkür ediyoruz. “Sağlık Bakanlığımızca Yürütülen Türkiye çapında 2015-2018 yılları arasında bir milyon bisiklet dağıtımı planlanmaktadır”. Dağıtılan bisikletlerden ilk etapta 100 adet bisiklet Osmaneli Belediyesi’ne teslim edildi. Oluşturmakta olduğumuz 350.000 m2’lik parklarımız ve 6 km uzunluğunda Sakarya Nehri Kıyısı’nda oluşturduğumuz parkurda kullanılacak bisikletler ücretsiz olarak Şehitler Parkımızdaki  görevlilerimizden alınabilecek. Oluşturacağımız yeni bisiklet yolları ile çocuklarımız, gençlerimiz ve halkımız sağlıklı bir spor yapma olanağına da kavuşmuş olacak” dedi.