İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜMÜZ SERKAN BİRCAN,BİLECİK KOZA TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ MÜDÜRÜ ALİ ÇAKIR OSMANELİ VE GÜNÜÖREN KÖYÜNDE İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

Osmaneli’nin turizm açısından önemli bir değeri olan ve ilçemize tarihi SUFİ YOLU’ndan 6 km mesafede bulunan Günüören Köyümüzde çok az sayıda da olsa hala devam eden ipek böcekçiliğini tekrar ayağa kaldırmak ve tescilli eski ipek böceği evlerini tekrar turizme kazandırmak için Bilecik Valiliğimizle Osmaneli Belediyemiz işbirliği yapacak.Osmaneli Belediyesi Restorasyon ekibince gerçekleştirilecek Restorasyon çalışmalarına Bilecik Valiliği Malzeme desteği sağlayacak.Özellikle restorasyonlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz ahşap malzeme ve de özellikle kereste konusunda Valiliğimizin Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden konuyu cözmesi durumunda restorasyonlara belediyemiz süratle başlayacak.Belediye Başkanımız Münür Şahin Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’a konaklara bu yılda müdahale edilmezse seneye çoğunun kendiliğinden yıkılacağını söyledi.Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması için Bilecik Valimizin de destekleri ile inşallah bu yıl restorasyonlara başlarız dedi.İpek Böcekciliği konusunda Bilecik Valiliğimizin yürüttüğü proje kapsamında Osmaneli merkez ve Günüören Köylerimizde yeniden İpek Böcekciliğinin canlandırılması için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz,Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır’ın da destekleri ile geçmişe tekrar döneceğiz.Osmaneli Belediyesi kendi iş makinaları ile eski Sufi Yolunu tekrar kullanılabilir hale getirdi.Çok kısa sürede Osmaneli-Günüören Köyümüz arasındaki yolun yapılması ile birlikte, Osmaneli-Bayırköy-Günüören mevcut yoluna göre mesafe 10 km kısalmış oldu.Yürüyüş yolu olarakta kullanılacak tarihi yol turizmde önemli bir seçenek olacak.Başkanımız Münür Şahin Kültür Turizm Müdürü Serkan Bircan’a ve Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır’a ziyaretleri ilçemize ilgileri için teşekkür etti.Osmaneli Belediyesinin bu yıl 1.000 Adet fidanını toprakla buluşturarak İpek Böcekçiliği Projesine destek verdiğini ve Osmaneli Merkez ve Günüören Köylerimizde İpek böcekciliğinin istenilen seviyeyi yakalıyacağını söyledi.İnşallah Osmaneli de eski ipek fabrikasının yerine küçükte olsa yeni bir ipek fabrikasını kazandırırız dedi.