ISPANAK TARLASINDA EMEKÇİLERİMİZİ ZİYARET ETTİK.

Osmaneli’nin en önemli ürünü ıspanak. Tekrar eski günlerin tercih edilen ikinci ürünü olarak son yıllarda tekrar ekilmeye başlandı. Karpuz sonrası tarlalar hemen sürülerek ıspanak ekiliyor. Çok verimli Osmaneli toprakları aslında geçmişte ikinci, üçüncü ürün olarak ıspanak için çok uygun.

Osmaneli çiftçisi artık iyi para eden ıspanak ürününü kış sebzesi olarak tarlalarımızda yerini aldı. Aynı zamanda istihdam açısından da özellikle kadınlar için ayrı bir gelir kapısı. Özellikle İstanbul’a gönderilen Ispanak ürününü çok geniş alanlarda çiftçimize ektirip bu işin toptancılığını yapan müteşebbislerimiz var. Yeni hal binamızın da devreye girmesi Osmaneli çiftçisinin ürün çeşitliliğini arttıracak.

Ispanak artık Osmaneli için iyi gelir getiren kış sebzesi oldu. Yakında Osmaneli Belediyesi olarak oluşturacağımız seracılık faaliyetleri ile örnek katma değeri yüksek ürünlerle de çiftçilerimizin önünü açacağız. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İlçe ve İl Tarım Müdürlüklerimiz, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Vatan Plastik AŞ, Osmaneli MYO ve Osmaneli Belediyesi olarak örnek sera uygulamalarına 2019 yılında başlıyoruz. İlçemizde doğalgaz nedeniyle atıl kalan kazanları bu seralarda kullanacağız..

Belediye Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Osmaneli Belediyesi Tarımda çiftçimiz için projeleri ile katkı sağlamaya devam edecek. Hal binamız, Mezbaha Tesisimiz, Yöresel ürünler Üretim Merkezimiz ile başlattığımız tarımsal yatırımlarımızı yakında seracılık alanına taşıyacağız. Ispanağımızı tekrar önemli ikinci bir ürün olarak destekliyoruz. Ispanağımızın reklamı için bir zamanların çizgi film kahramanı Temel ile Safinaz kurgusunu da ıspanak ürününün tanıtımda kullanacağız. Osmaneli tarımdaki hedeflerine her gecen biraz daha ulaşıyor”dedi.