KORONAVİRÜS İÇİN KRİTİK İKİ HAFTADAYIZ. İLÇEMİZDEKİ HAREKETİ EN AZ SEVİYEYE İNDİRMEK ZORUNDAYIZ., CUMA PAZARIMIZA İKİ HAFTA İLÇEMİZ DIŞINDAN GELEN PAZARCILARI ALMAYACAĞIZ.SADECE BALIKÇILARIN GİRİŞİNE İZİN VERECEĞİZ.

KORONAVİRÜS İÇİN KRİTİK İKİ HAFTADAYIZ.
İLÇEMİZDEKİ HAREKETİ EN AZ SEVİYEYE İNDİRMEK ZORUNDAYIZ.,

Koronavirüsü ile mücadelede önümüzdeki iki haftanın büyük önem taşıdığı bilim kurulu tarafından da sürekli gündeme getiriliyor.İlçemizde sokağa çıkmayı riski önlemek için en alt seviyeye çekmek zorundayız.Osmaneli de ki vakalara baktığımızda en büyük sorunun şirketlerimizdeki hareketlilikten kaynaklandığını görüyoruz.Yurt içinde riskin çok olduğu İstanbul,Sakarya,Kocaeli,Bursa gibi illere yakınlığımız,ticaretin bu illerle hareketliliği,şirketlerin yurt dışı ile yoğun ilişkileri,yabancı sermayeli şirketlerin ilçemizde çok olması koronovirüsle mücadelede en büyük riskimiz.Karşılaştığımız vakaların da %90 lık kısmının buralardan olduğunu görüyoruz.Şirketlerin çağrımıza uyarak iki hafta büyük oranda yıllık izin ve üretime ara vermeleriyle riski azaltacağız.Ancak izinde olan çalışan kardeşlerimizin de sokağa mecbur kalmadıkça çıkmamaları gerekiyor.Bu konuyu evde kalmakla geçersek riskimiz azalacak.

Bölgemizin en büyük pazarlarından olan Osmaneli Cuma Pazarında riski azaltmak için bu haftadan itibaren balıkçılar hariç olmak üzere dışarıdan gelen pazarcıları almayacağız.Pazar sadece dışarıdan gelen balıkçılar ve ilçemiz pazarcılarından oluşacak.İlçemizde yoğunluğu azaltmak için her tedbiri alıyoruz.

Koronavirüs ile mücadeleyi en üst seviyede tutarak,ilçemizdeki kayıpları en alt seviyeye çekmek gayreti içindeyiz.İnşallah bu süreci Osmaneli en az can kaybıyla atlatacak.Ne yazık ki mutlaka kayıplarımızda oluyor ve de olacak.Osmaneli Bilecik,Bozüyük’ten sonraki en büyük yerleşim yeri,bunun sonucu olarakta kayıplarımız ne yazık ki bu sıralamaya göre olacak.Kurallara uymaya devam edelim ve en az kayıpla Allahın izniyle bu süreci atlatalım.