KÖYLERİMİZDE,İLÇEMİZDE TARIMDA ÇALIŞACAK DIŞARIDAN GELEN MEVSİMLİK İŞÇİLER HAKKINDA KORONAVİRÜS KAPSAMINDA GETİRİLEN DÜZENLEMELER.

Tarımda ilçemize gelen mevsimlik işçiler konusunda alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan Kaymakamımız Naif Yavuz açıklama yaptı;
“Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İlimizde alınan ve alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu virüs nedeniyle şehirler arası seyahatlere getirilen düzenleme ile ilgili ilçemize,Tarımsal faaliyet amacıyla başka illerden İlçemize gelen/gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ivedilikle belediye başkanlıkları ve muhtarlarca kolluk kuvvetlerine, İlce Tarım müdürlüğüne ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına bildirilecektir.

Belediye Başkanlığı, Kolluk Kuvvetleri, Tarim Müdürlüğü ile muhtarlıklarca bu konuya gereken hassasiyet gösterilerek, bu kişilerin sağlık kontrolünden geçirilmesine müteakip uygun bir yerde konaklamaları sağlanacak, köyde yaşayan vatandaşlarla bu aşamada temasları engellenecektir. Bu konuda muhtarlara gerekli bilgilendirme kolluk, sağlık ve tarım müdürlüklerince yapılacaktır.

Söz konusu Tarımsal işçilerin sağlık durumları periyodik aralıklarla takip edilecektir. Bu konuda kolluk birimleri, İlçe Tarım Müdürlüğü İlçe toplum Sağligi Merkezi Bsk. ve Muhtarlar sürekli koordinasyon içerisinde çalışacaklardır”dedi.