KURBAN PAZARIMIZ YENİ MEZBAHAMIZ YANINA KURULACAK

14212757_10154480171389530_6614482523226934800_n

Bu yıl Osmaneli Belediyesi, Kurban Pazarı’nı, Osmaneli Belediyesi Arıtma Tesisi yanında yeni hizmete aldığı Osmaneli Belediyesi Kesimevi Tesisi alanında kuruyor. Ve bu seneki kurban kesimleri Belediyemizin yeni mezbahasında yapılacak. Aynı alan bundan sonra her hafta cuma günleri Osmaneli Belediyesi Hayvan Pazarı olarak da kullanılacak.

Yakın zaman önce Osmaneli’nde yeni yapılan, son standartlara uygun mezbahanın inşaatı tamamlanarak ruhsatı alınmıştı, şimdi ise Kurban Bayramı’na hazır hale getiriliyor.

Vizyon projeleri arasında yer alan AB Standartlarındaki modern mezbahamız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan mezbahalar arasında Türkiye’de 12’nci, Bölgemizde ise 1’nci sırada yer aldı. Mezbaha Ruhsatının alınması ile et üretim ve tüketim işletmelerinin en büyük sorunlarından birisi olan ruhsatlı hayvan kesim yeri arama sorunu sona erdi. Artık kendi esnafımız ve çevre il ve ilçelerdeki esnaflarımız, özellikle kendi bölgemizde yetişen hayvanları Modern Belediye Mezbahamızda, hijyenik koşullarda ve Veteriner Hekim Kontrolünde kesme imkanı bulacaklar. Belediye Başkanlığı tarafından alınan mezbaha ruhsatı ile bölgemizde Büyük Baş ve Küçük Baş Hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve et işleme ve pişirme işletmelerinin kurulması sağlanacaktır. Ayrıca hijyenik ve güvenilir şekilde kesimhaneden çıkacak etler, vatandaşların sofralarına ulaştırılması hedeflenmişti ve gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, bu gelişmeler ile ilgili: “ Bu yıl kurban pazarımız ve her hafta Hayvan Pazarı olacak yerimizi hayırlısıyla belirledik. Artık cuma pazarımız sadece sebze, meyve değil hayvancılığa da hizmet verecek ve cuma hayvan pazarımız alıcıların, kasapların, halkımızın hizmetinde olacak. Sakarya Nehri Kıyısı’ndan Roma Köprüsü’ne (Göksu ve Sakarya Nehirleri’nin birleştiği yer) kadar uzanan alanda oluşturduğumuz ve ağaçlarla harika bir görünüme kavuşan yeni yolumuzu takip ederek ulaşacağınız alan tüm halkımızı memnun edecek. Osmaneli ilçemize her alanda kazandırdığımız tesislerle değer katıyoruz. Osmaneli artık yapıtlarıyla takip edilen, izlenen, değerli bir kent olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.