LEFKE BEZİ DOKUMACILIĞI KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

20954084_1912719205611280_9086820720904975994_n

Osmaneli Belediyesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen “Lefke Bezi Dokuma Eğitim Projesi” kapsamında hediyelik eşya kurslarında başarılı olanlar kursiyerlerimiz için sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, unutulmaya yüz tutan bir kültürü geri kazanmayı ve kenti tekstil merkezi yapmayı amaçladığını ifade etti.

Üretimi yapılan ürünleri yurt içi ve yurt dışına satmayı amaçladığını söyleyen Başkanımız, “Kursiyerlerimiz geçmişte ninelerimizin kullandığı dokuma tezgahlarının başına geçerek, bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyorlar. Kadınlarımız kurslara katılarak, Lefke bezine can verecekler. Osmaneli’nde bulunan tarihi konaklarımızdan birisini dokuma tezgahlarıyla beraber oluşturacağız. Kursiyerlerimiz dokuma işlemine orada devam edecekler. Kursta öğrenmiş oldukları hem kazanca hem de ürüne dönüşmüş olacak. Ürettiğimiz ürünü pazarlama olayını da şirketimiz ile gerçekleştireceğiz. Kurmuş olduğumuz 1308 Osmaneli A.Ş., vasıtasıyla pazarlamayı düşünüyoruz. Tabii bize en çok desteği İstanbul Ticaret Üniversitesi verecek. Çünkü onların tekstille çok farklı şekilde bağları var. Dolayısıyla, İstanbul’daki tekstil firmalarıyla yurt dışına pazarlama yapmış olacağız” dedi.

Sertifika dağıtım programına Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Başkan Yardımcısı Hayati Kaba ve kurs öğreticisi Gülay Durak ve kursiyerler katıldı.