LEFKE BEZİ ÜRETİMİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

00029607-97c0-486d-a0db-e0c424d7efa7

Yürüttüğü proje ve çalışmalarda üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Lefke Bezi projesine başlıyor.  Osmaneli için atılan her adımda akademik çevrelerin destek ve önerileriyle profesyonelce çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Osmaneli Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde yeniden hayata geçirilmesi planlanan Lefke Bezinin üretiminde son aşamaya gelindi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habip DAYIOĞLU ve Lecturer Haluk DUGA geçtiğimiz günlerde Osmaneli’ne gelerek, Lefke Bezinin üretilmesi görüşmelerine katıldılar. Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN’in başkanlığında yapılan toplantıya Lefke Bezi üretim proje koordinatörü Abdullah TETİK, Proje ekip üyeleri Remzi Öner, Süleyman Çakar ve Büşra Savuran katıldılar.

Öncelikli olarak Lefke Bezinin üretileceği atölyeler belirlenerek incelendi. Lefke bezinin üretileceği tezgahların alımı ve yaptırılması planlandı. İŞKUR ile yapılan eğitim programı incelenerek, eğitimin Mart ayında başlaması planlandı.

Daha önce bu mesleğe yakın eğitim alan 50 bayan kursiyer seçilerek Lefke Bezinin üretim eğitimlerine başlanacak. Üretim atölyesi Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi binasında yer alacak. Lefke Projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, “Göreve seçildiğimiz günden beri Osmaneli’nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Tarihi Lefke Bezi de bunlardan biriydi. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çok yakın bir zamanda Lefke Bezinin üretim aşamasına geçeceğiz. Değerli hocalarımızla gerekli istişareleri ve planlamalarımızı yaptık. Lefke Bezinin üretim aşamasına geçtiğimizde, hem Osmaneli ilçemizin markalı bir ürünü olmuş olacak, hem de buradan 50 kadın hemşerimiz ekmek yiyecek. Mart ayı içerisinde dokuma tezgâhlarımızı getirerek eğitimlere başlayacağız. Bez dokuma ve tekstil konusunda eğitim almış bayanlar varsa tercihen onlarla başlayacağız. Lefke Bezi, tekstil ve moda alanında kullanılmak suretiyle, Osmaneli’nin adını bütün Türkiye’ye ve Dünyaya duyuracak bir tarihi değerimizdir. Osmaneli’nin kalkınmasını da tarihi değerlerimize sahip çıkarak sağlayacağız” dedi.