MİLLETVEKİLİMİZ SELİM YAĞCI’NIN ANADOLU AJANSI KURULUŞU İLE İLGİLİ PAYLAŞIMI.

Anadolu Ajansının 101.kuruluş yıldönümü İle ilgili Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın paylaşımı;“Anadolu Ajansının İsim Annesi: Halide Edip Adıvar “Türk’ün Ateşle İmtihanı” adlı eserinde Anadolu Ajansı fikrinin 2 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’ya geçmeden önce OSMANELİ (LEFKE) İstasyonunda Yenigün Gazetesi başyazarı Yunus Nadi bey ile yaptığı görüşmede doğduğunu anlatır. Halide Edip “Anadolu’daki milliyet hareketinin en zayıf tarafı gazeteci ve propaganda yokluğuydu. Onun için Yunus Nadi Bey’i bir Hızır gibi karşıladım. Ben tabii gazetecilik işi ve Milli Hareketin sözcüsü olmak üzere bir ajansın yayınına başlamanın lüzumu üzerinde kendisiyle konuştum” Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik Milletvekili olarak Anadolu Ajansının kuruluş fikrine Osmaneli ilçemizin ev sahipliği yapmasının onuruyla; Milli Mücadeleyi Cumhuriyetimizin 100. Yılına taşıyan sürecin 101 yıllık çınarı Anadolu Ajansımızın kuruluşunun 101. yılını kutluyorum”.Başkanımız Münür Şahin Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya ilçemiz için önemli bir tarihi gerçeği ortaya çıkardığı İçin teşekkür ediyoruz.Osmaneli Türkiye’de ilk posta uçağı İle haberleşmeninde başladığı yer.Yine Kurtuluş savaşı sırasında işgale uğramamış bir kent olması nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmaneli’yi stratejik bir üst olarak kullanmıştır.Halide Edip Ardıvar,Alifuat Cebesoy,Fevzi Çakmak ve kurtuluş savaşının komutanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk İle defalarca bir araya gelmişlerdir”dedi.