NECMETTIN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MIMARLIK FAKÜLTESINDEN OSMANELI KONAKLARI RESTERASYONLARINA DESTEK

Rektörlüğünü Prof Dr Cem Zorlu’nun yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 4.sınıf öğrencileri Bölüm Başkanı Doc Dr Esra Yaldız başkanlığında 100 kişilik bir gurupla üç gün boyunca resterasyon destekleri için Osmaneli’ne geldi.Resterasyon Ana Bilim Dalından Doc Dr Gülşen Dişli,aynı bölümden araştırma görevlisi Dr Ammar İbrahimgil öğrencilerle birlikte ilçemizde çalışmalara başladı.

Prof Dr Yunus Söylet İçmelere Tesislerimiz ve Fadıl Bozkurt Konak Misafirhanemizde konaklayacak değerli hocalarımız ve öğrenciler “Resterasyon Dersleri” kapsamında Osmaneli Konaklarından 9 konak için yapı belgeleme çalışmaları yapacaklar.Röleve çalışmaları yapacak grup sonrası yapıların tarihi ile ilgili çalışmalarda yapacaklar.Restitüsyon projeleri ve yapıların durumuna göre resterasyon önerilerini sunacaklar.

Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin Necmettin Erbakan Üniversitesinden gelen hocalar ve öğrencilere hoş geldiniz ziyaretinde bulunda ilçemizdeki değerlerimiz Osmaneli Konakları için yapacağımınız destekler ve çalışmalar için şimdiden çok teşekkür ederim dedi.

22 Üniversite ile işbirliği yapan Osmaneli Belediyesi her alanda bilimsellikle,uygulamayı bir araya getirerek kamu kaynaklarını çok verimli kullanıyor.Değerli akademisyenlerin destekleri ile çok değerli projeler üreten Osmaneli Belediyesi bir çok destek ve hibe yardımları alarak çok başarılı çalışmalar yapıyor.Sonucta Osmaneli Üniversitelerle işbirliğinden yararlanmada örnek belediyecilik gercekleştiriyor.