ORHAN ERGÜL ABİMİZİ SONSUZLUĞA UĞURLADIK.

İnanclı insanlar olarak Allahın takdir ettiği kadar bir yaşam süremizin olduğunu ve bu süre dolduğunda hakkın rahmetine kavuşacağımızı biliyoruz.Allah hepimiz için ölümünde hayırlısını versin.

Bugün Orhan Ergül ağbimizin ölümü nedeniyle mezarlığa gittiğimizde şöyle bir geriye doğru baktım.Kimler yok ki mezarlıkta.Bu gün bunlara bir yenisi daha eklendi diye düşündüm.Hani yaş itibariylede baktığımda eğer Allah iyi bir secere ile gitmeyi nasip ederse ve cenneti garantilersek kabir hayatı cennetten bir mekan olacak.Bir an baktım inanın mezarlıkta yatan dostlar, tanıdıklar, mezarlığa gelenlerden cok daha fazla olduğunu gördüm.Hani mezarlığa gittiğinizde hocalar diyorlar ya ölümü düşünün,eğer mizanınız iyi ise üzerinizdeki toprak pamuk gibi,eğer tersi ise o toprak üzerinizde tonlarca ağırlık olur.Herhalde mizanı tutturusak kabir hayatmızda bu kadar dost ve tanıdıkla cennetten bir mekan olur inşallah.

Evet bugün Osmanelimizin çok eski esnaflarından Zindan Mehmet agamızın,ele avuca sığmayan,bir o kadar güzel insan değerli oğlu Orhan Ergül Ağbiyi’de sonsuza yolcu ettik..Öğrenciyken değerli kardeşim Süleyman Kıral ile actığımız muhasebe bürosunun ilk müşterilerimizdendi Orhan Ağbi.Her yıl mart ayında defterleri kapattığımızda yengeye en güzel yemekleri yaptırır bize ikram ederdi.Çok iyi araba kullanırdı,üstüne şöförlükte kimse tanımam.Hasta Galatasaylıydı,bizede kova Fenerliler diye takılırdı.Bilecik’te Osmaneli lerin temsilcisiydi,yıllarca Bilecik TSO da yöneticilik yaparak ilçemize ve ilimize hizmetleri oldu.Osmaneli de onun Belediye Başkan yardımcılığında Osmaneli Spor kulübüne çok destekleri olmuştu.Son konuşmamız Orhan Ağbimle 10 gün kadar önce telefonlaydı.Dua et Münür durumum iyi değil artık derken zor konuşuyordu.Ve bugün o günden belliydi.Allah rahmet eylesin.Orhan Ergül ağbimize,oğluma,anneme,babama,kardeşime ve tüm ölmüşlerimize.Hayat böyle bir şey.Onun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz,onun için çok çalışıyoruz.Çalışıyoruzki emaneti layıkıyla teslim edelim.Arkamızdan hizmet etti desinler,ölünce hayır duaya cok daha ihtiyacımız olacak,Allah öldükten sonrada dua edenlerimizi eksik etmesin.

Durduk yerde Orhan Ergül ağbinin ardından niye böyle yazdı diye düşünen olmuştur.Ne bileyim belkide günlük hayatta yaşadığımız sanki hiç ölmiyecekmişiz,hiç hesap günü yokmuş gibi birbirimize davranışlarımız.Sebebi ne olursa olsun hiç bir şey kalp kırmayı gerektirmiyor.Bakın bugünlerde ilçe mezarlığında hızla yeni yerler acıyoruz,yeni mezarlar yapıyoruz.Bende sanki çok önemliymiş gibi her gün gidip ustalara ip gibi olsun,güzel görünsün mezarlar,bol ağaç dikin yolda yürüyen cennete uzanan bir yol düşlesin diye söylüyorum.Herşeyi düzgün yapacağız ya mezarlarda düzgün olsun,yakışsın bize.Valla kendi yerimi bile hazırladım,ağaçlarıda bolca dikiyorum,süre o kadar cabuk geciyorki.Bence en güzel hizmetim mezarlık olacak,kızmayın bu da benim tercihim,fobim,neyse vardır bir sebebi değilmi.

Birbirimizi kırmayalım,üzmeyelim.Görmeden,bilmeden,şahit olmadan yapmıştır,etmiştir demeyelim.Farklı düşünsekde,aynı şeyleri paylaşmasakta ortak değerlerde bir olalım,önce insan olduğumuzu unutmayalım.Karşımızdakininde bir ailesinin,coluk cocuğunun olduğunu aklımızdan cıkarmayalım.Birbirimizi koruyalım,uyaralım ama bizde kalsın.Sosyal medyayı güzel şeyleri,güzellikleri paylaşmak için kullanalım.Unutmayalım müslüman müslümana üç günden fazla küs duramaz.Sonucta “HEPİMİZ ÖLECEĞİZ”.”HESAP GÜNÜDE KACINILMAZ”.Bu gerceği hiç unutmayalım.

Orhan ağbimize Allahtan rahmet diliyorum.Allah başta yengeye,cocuklarına ve hepimize sabırlar versin.Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.Kabir hayatlarını cennetten bir mekan eylesin.Hesap gününde tüm ölmüşlerimize ve biz öleceklere cennete giren kullarından olmayı nasip etsin.Amin…

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin