OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE TÜM GÜNDEM MADDELERİNİ OYBİRLİĞİ İLE ONAYLADI.
Bugün yapılan Osmaneli Belediye Meclisi Toplantısında Başkan Münür Şahin; “devam eden işler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.Turizmde devam eden restorasyon çalışmaları.Bebka destekleriyle tarihi çarşıdaki restorasyon,sokak sağlıklaştırması,filli boya destekleri ile yüz iyileştirme ve iş geliştirme merkezi projesinde gelinen aşama.Sanayileşmede devam eden yatırımlar ve yeni yatırımcıların talepleri,mevcut şirketlerimizin yeni yatırım planları.Tarımda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğümüzün destekleri ve salça talepleri.Otogarda gelinen son durum ve bir ay içinde hizmete alınma programı.Finansal yapı ve belediyemizin kredi kullanmadan 2019 yılını tamamlayacağı.Sonraki yıllar içinde yatırımların özkaynaklardan karşılanması.İçişleri ve Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde belediyemiz için olumlu görüş verilmesi ve teşekkür edilmesi.Lefke Bezi üretiminde gelinen nokta ve Rusya Fuarında İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından verilen destekler.Osmaneli Belediyesinin hedefleri hakkında”meclis üyelerine bilgi verdi.

Dört maddeden oluşan meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.
1.2020 yılı bütçesinin görüşülmesi ve hazırlanması için Bütçe Plan Komisyonuna yetki verilmesi maddesi meclis üyelerinin oybirliği ile onayı ile kabul edildi.

2.Mevcut Küçük Sanayi Bölgesinde yeni küçük sanayi parsellerinin oluşturulması konusunda imar komisyonun olumlu görüşü oybirliği ile kabul edildi.Osmaneli Belediyesi yeni küçük sanayi arsalarını mevcut alanda oluşturacak.

3.Balaban Meydanı ile Belediyemiz arasındaki alanın ticari alan olarak belirlenmesine yönelik komisyon görüşü oybirliği ile kabul edildi.

4.Atıkların değerlendirilmesi,ekonomiye kazandırılması,geri dönüşün ve atıklardan yapı elemanları üretilmesi konusundaki Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,Osmaneli Belediyesi,Odöksan AŞ,Mermer üreten şirketler,Çevre Şehircilik arasında yürütülen proje kapsamında yapılması planlanan tesis için,Osmaneli Belediyesi encümenine 10 yıllık kiralama yetkisinin verilmesi.
Odöksan – Toki Kavşağı arasında küçük sanayi parsellerinde 25 adet dükkan yapılarak küçük sanayicilere 10 yıla kadar kiraya verilebilesi için encümene yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanımız Münür Şahin ;”Birlik ve Beraberlik içinde Osmaneli hedefleri için tüm siyasi partilerimizin ve bağımsız belediye meclis üyelerinin oybirliği ile gündemdeki tüm maddeleri onaylaması Osmaneli için çok önemli.Bu birliği sağlayan tüm belediye meclis üyelerimize ve bu kararları gece gündüz çalışarak başarıyla uygulayan belediyemiz yöneticilerine ve belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.