OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN AYLIK TOPLANTISINDA KARARLAR YİNE OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

IMG_0721

Osmaneli Belediye Meclisi bugün aylık olağan toplantısını yaptı.Her zaman olduğu gibi Ak Parti,MHP,CHP ve Bağımısız üye oybirliği ile karar verdi.Osmaneli belediye meclisinde üyeleri bulunan de tüm partiler Belediye Başkanımız ile birlikte oluşturdukları birlik ve beraberlik içinde hareket etme alışkanlığı bu meclis toplantısında da kendini gösterdi.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin meclis toplantısının açılışında belediye gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan yaptığı acıklamada; Şehir içi 4,5 km lik şehir içi bölünmüş yol,aydınlatma ,tretuvar,cevre düzenlemesi ve Nato Boru hattının deplase edilmesi çalışmalarının mayıs ayı sonuna kadar düzenlenecek.Eğitim yatırımlarıda İmam Hatip Orta Okulu tamamlandı öğretime başladı.Çok Programlı Lise inşaatı tamamlandı önümüzdeki dönem eğitimin hizmetine girecek.Balaban İlk Öğretim Okulunun İnşaatı hızla devam ediyor.Kız Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlanmak üzere.Anadolu Lisesi depreme dayanıklılık inşaatı bitti.Okul Öncesi Eğitim için yapılacak okulun arsasını teslim ettik,yatırım başlıyacak.Cumhurriyet Orta Okulu için testler devam ediyor.Kapalı spor salonu için vereceğimiz yer hazır.İmam Hatip Lisesi inşaatı için belediyemiz yer temin ediyor.Kısaca Eğitimde Osmaneli de her sey yenilendi.

Hal,Otogar,Akaryakıt İstasyonu yatırımımız devam ediyor.Tarım kredi Koparatifimizi daha etkin hale getiriyoruz.Yeni Hal Tesisimizde Tarım Kredi Kooparatifimiz 3 Dükkan kiralıyor.Beşevler Paketleme ve Kurutma Tesisimizde kooparatifimizle birlikte Migros,Carfursa ve diğer büyük Mağazalar için paketleme yapılacak.Hal binamızda 10 Dükkan kiralama yolu ile Alıcı buldu.Osmaneli Belediye Şirketimizde bu yıl halde kendi işyerinde sebze meyva alımlarına başlıyacak.

Sanayide sanayi parsellerimize ilgi cok yoğun oldu.Gebze OSB Osmaneli de yatırım için çalışmalarını yapıyor.Ekol Aliminyum AŞ,Tepsan Makina AŞ,Tayraş Maden Yağları AŞ,Dünyalar Vagon AŞ,yatırımlara başladı.Sezarsan-Delta AŞ yatırımlarına devam ediyor.Sanayileşmede Osmaneli helediyesi hedeflerine ilerliyor.

Turizmde Osmaneli konakları resterasyonuna devam ediyoruz.Yıl sonuna kadar 50 adet konağın resterasyonu tamamlanacak.Yıldırım Bayazıt-Hamide Hatun Camii reterasyonu tamamlandı.Kilisemizin resterasyonuna başlanılacak.Tarihi Çarşıyı ayağa kaldırıyoruz.Spor turizminde varız.Üniversitelerle işbirliğimiz devam ediyor.

Bu acıklamardan ve bilgilendirmeden sonra bugünkü aylık olağan meclis toplantımızın gündemine geciyorum.Bildiğiniz gibi önceki toplantımızda mali durumumuzdan bahsetmiştim ve sizleri bilgilendirmiştim.Kısaca mali tablolarımızın acıklamasını bir kez daha sizlere anlatmak istiyorum.Bu dönemde Osmaneli Belediyesinin Aktif toplamı(varlıklarının toplamı) 64 Milyon TL.2014 martıdan bugüne Belediyemizin varlıklarını 4 kat arttırdık.Varlıklarımızı4 kat arttırırken belediyemizin borclarınıda 2 Milyon TL azalttık.Osmaneli Belediyesi 2017 yılında 30 Milyon TL gelir tahakkuk ettirdi.Bu gelirin 4 Milyon TL si 2018 yılında tahsil edilecek.Osmaneli Belediyesinin 2017 yılı giderleri ve yatırım harcamaları toplamı 22 Milyon TL oldu.Osmaneli Belediyesi 2017 yılını tarihinde ilk kez faaliyetlerinden 8 Milyon TL olumlu fark(kar) elde etti.Kısacası 2017 Osmaneli Belediyesi için son derece verimli bir yıl oldu.Varlıklarımız 4 kat artarken,borclarımız 2 Milyon TL azaldı.Osmaneli Belediyesi örnek bir model oldu.

Tüm bu güzel mali sonucları,cumhurriyet tarihinin tüm dönemlerinin üzerinde yatırım tutarını bu dönemde gercekleştirdik.Tüm belediye meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi bu bereketli sonucları doğurdu.Belediye meclis üyelerimize bu birlikte hareketleri için çok teşekkür ediyorum dedi.Yine Osmaneli projelerine destekleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Başbakanımız Binali Yıldırım,Bakanlarımız,Milletvekilimiz Halil Eldemir,il,ilçe başkan ve teşkilatımıza,Vali ve Kaymakamımıza,bürokratlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Başkanımız YMM Münür Şahin’in bu konuşması sonrası “kesin hesap maddesi”oylandı.Tüm siyasi parti meclis üyeleri oybirliği ile maddeyi kabul etti.