OSMANELİ BELEDİYESİ “AYVA LOKUMU”ÜRETİMİNE BAŞLADI

OSMANELİ BELEDİYESİ “AYVA LOKUMU”ÜRETİMİNE BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi lisanslı ürünü olan “Ayva Lokumu”üretimine ve satışına başladı.Osmaneli Belediyesi olarak,Hisarcık Beşevler Köyünde kurduğumuz Sebze-Meyva paketleme tesisine yaptığımız yeni yatırımla,Ayva Lokumu,Salça,Recel,Kurutulmuş ve vakumlanmış Sebze ve Meyva üretimine başladık.İlk ürünümüzü Prof Dr İçmeler Tesislerimizde satışa sunduk.

Rahmetli Osmaneli Belediye Başkanımız Selahattin Çetintaş tarafından büyük bir çalışmayla İlçemize kazandırılan ve patenti belediyemizde olan “Ayva Lokumu” üretimine tekrar başlamakla turizmde bir değerimizi daha hizmete sunduk.Bu vesile ile Osmaneli İlçemize büyük hizmetleri olan değerli Kardeşim Merhum Belediye Başkanımız Selahattin Çetintaş’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.Allah ondan ve ailesinden razı olsun.

Turizmde yükselen değer olan Osmaneli’de özellikle gelen ziyaretcilere yöresel ürünlerin sunulması,satılması önemli bir faaliyetimizi oluşturuyordu.Özellikle sürekli eğitim merkezimide yaptığımız çalışmalarla artık Lefke Bezi,Lefke Takı,Lefke Giysi,Mozaik,Yakma Tablolar,Folklorik Bebek,Tesbih,Maket evler,Lefke Taşı işleme vb ürünleri turizmde kullanmaya,gelen ziyaretçilere satmaya başladık.Yeni yaptığımız yatırımla özellikle çok talebi olan ayva lokumunu da Osmaneli Belediyesi olarak hizmete sunduk.Ayva Lokumumuzun kapağında küçük boyda “Rüstem Paşa Camii Tavan Resmi”,büyük boyda ise “Osmaneli Balaban Meydanı”resmi yer alıyor.

Ayva Lokumu,Salça,Reçel,Kurutulmuş ve vakumlanmış Sebze ve Meyve ürünlerimizden sipariş vermek isteyenler için Belediyemizle İletişime geçilebilir.
Sipariş için İletişim bilgileri;
0.228.461.41.31 / Süleyman Çakar 0 532 452 36 16 / Abdullah Tetik 0 542 397 45 42 / web; osmaneli@osmaneli.bel.tr Face:osmaneliBelediyeBaşkanlığı

Tesisimizin yapılmasında emeğei gecen çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.Allah güzel ve kaliteli üretim ve de bol kazanç nasip etsin,tesisimiz hayırlı olsun.

Yakında kurmakta olduğumuz Osmanlı mutfağı ile yöresel yemeklerimizi ve Osmanlı,Selçuklu sofra tadını turizmde gelen misafirlerimize ve ziyaretçilerimize tattıracağız.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizle birlikte açacağımız Aşçılık kursu ile kaybolmakta olan yemek çeşitlerimizi tekrar hizmete sunacağız.